4.4.2015

Munamarkkinat

Jos on saanut rubiinisormuksen siitä ainoasta pääsiäismunasta jonka pääsiäispupu toi, niin tietää kuinka vähästä lapsi voi tulla onnelliseksi.

Star Trek, Minni Hiiri, Spider-Man; siinä oli pääsiäisen ilosanoma ja houkutus munahyllyn edessä itkupotkuraivarit saaneelle tenavalle, joka haluaisi ne kaikki, Heti!

Turha oli äidin selittää tarua pääsiäispupusta, tai ylipäänsä mistään. Lapsi toteutti itseään, eikä siihen saanut puuttua. Voi jäädä elinikäinen trauma. Äiti latasi kärryyn perillisen vaatimat munat, ja matka jatkui.

Tukistaminen on lain mukaan kielletty. Lasten kurittaminen on paitsi laitonta, niin myös erittäin paheksuttavaa. Lapsensa kuriin pistävä vanhempi saa kanssakuluttajilta ilkeitä katseita.

Norsunluurannikko on suurin kaakaopapujen tuottajamaa. Mali, sen naapurivaltio, on suuri lapsiorjien vientimaa. Vanhemmat joutuvat henkensä pitimiksi myymään lapsensa orjiksi kaakaoplantaaseille alle kolmellasadalla eurolla.

Tämän tietävät kaikki suuret suklaavalmistajat.

Fazerin Mignon-muna on yllätyksetön, mutta syntisen hyvää.

Kinder yllätyksistä vastaa joku insinööriporukka. Insinöörit kilpailivat joskus siitä, kuka saa mahdutettua mahdollisimman suurelta näyttävän lelun pieneen koteloon. Koteloista purkautui usein kasa osia, joiden yhteenliittäminen tuotti monille ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Ne menivät suoraan roskiin.

Nyt on menossa hieman toisenlainen tyylilaji; opetus ja valistus:
Orava painaa 250 -340 gr.
Orava syö sieniä, marjoja, tammenterhoja ja siemeniä.
Orava asuu puussa.

Tässä yllätyksessä on muoviin käärittyinä kaksi eriväristä oravaa. Oranssi on todennäköisesti tyttö-, ja ruskea poikaorava.

Karheapintaiset oravat on muotoiltu niin, että ne nivoutuvat tietyissä asennoissa toisiinsa.

Asento 1
Asento 2
Asento 3

Mutta mikä tässä on se valistus?
Hyvää Pääsiäistä!

ChiliPark 2015