10.1.2013

Painekattila Rockaa

Alan pikkuhiljaa olla sinut painekattilani kanssa. Pelkoni painekattilaa kohtaan olivat täysin turhia. Näin helppoa ja nopeaa ruoanvalmistusmenetelmää saa hakea. Ja mikä parasta, painekattilassa maut säilyvät.

Suurimmat päänvaivat painekattilan käytössä aiheuttavat kypsennysajat. Mitään yleispätevää ohjetta niihin on turha antaa. Itse vedän hihasta aina jonkinlaisen arvion. Sitten lasken paineet pois, ja jos arvio meni metsään, niin kattilaan uudet paineet.

Lihan kanssa ei lievä ylikypsennys tuota ongelmia. Kasvisten kanssa saa olla tarkempi. Al Dente saattaa mennä herkästi Al Löysäksi.

Punajuuret valmistuivat n. puolessa tunnissa. Siitä kymmenisen minuuttia meni paineen nostoon levykytkin asennossa 4/4. Kun kattilan painelukko löi kiinni, niin loput ajasta levykytkin asennossa 1/4.

Hernerokka on helppo ja hyvä ruoka. Painekattilalla rokka valmistui samaisessa puolessa tunnissa. <10 min. paineistukseen, 10 min. herneiden kypsyttelyyn, paineet pois, kinkunjämät ja muut romppeet kattilaan, paineen nosto, 10 min. kypsyttelyä.

Pussin kyljessä olleessa ohjeessa mainittu vesimäärä (2 litraa) oli ehkä paineattilarokkaan liikaa, vähempikin olisi riittänyt. Painekattilasta neste ei haihdu samalla tavalla kuin avokattilasta.

ChiliPark 2013