16.4.2015

NFT GT424 kurkuille

NFT GT 424
Varsinainen viljelykausi antaa vielä odottaa itseään, vaikkakin muutamat aurinkoiset ja lämpimät päivät ovatkin saaneet aikaiseksi pientä kuhinaa puutarhaliikkeissä. Siemenperunoista Siiklin kysyntä on jo hyvä. Myöhäinen voi joutua tyytymään ei-oohon. Siksi 2,5 kg pussi Siikliä on jo varastossamme ituja kasvattamassa. Toiseksi lajikkeeksi olen suunnitellut Belanaa.

Tomaattien ja kurkun taimet olisivat jo siirtokunnossa isompiin kuutioihin. Tilan säästämiseksi annan niiden olla vielä pienissä kuutioissa lämpöpatterin päällä.  Ikkunasta tulevan valon, sekä pienen apuvalaistuksen avulla yritän pitää niiden kasvun kurissa. Huonossa valossa ne kasvaisivat turhaan honteloa pituutta. Nyt ne saavat vielä kasvattaa vahvaa juuristoa.

Chilitarvikkeesta ostimme kurkun vesiviljelyyn NFT GT424 järjestelmän. Chilitarvikkeen Helsingin myymälän uusi sijainti Castreninkadulla on parempi kuin edellinen sijainti Sörkassa. Auton saa nyt myymälän oven eteen, mikä helpottaa lastausta. Myymälässä oli vielä chilitaimia niille, jotka eivät ole ehtineet niitä itse kasvattaa.

NFT ei kooltaan ole suuri, pituutta on hieman yli metri. Tämän kokoinen mahtuu jo parvekkeellekin. Jos on pieni parveke, niin sinne löytyy vielä pienempi NFT GT205, sillä on pituutta n. 70 senttiä. Kerrostaloasujakin pääsee nauttimaan NFT:n helppoudesta ja runsaasta sadosta.

NFT 424 = 95 euroa
NFT205 = 65 euroa

Chilitarvikkeen NFT pakettiin sisältyy kaksiosainen allas, vesipumppu, sekä kivivillakuutioiden alle tuleva aluskangas. Kivivillakuutiot ostetaan erikseen oman tarpeen mukaan. Tähän altaaseen tulee 3 kurkun tainta, sekä muutama basilika, tai muu yrtti aluskasvillisuudeksi, eli 5 isoa ja kolme pientä kuutiota = 3,45 euroa, mikä vastaa multasäkin hintaa.

Kivivillakuutiot ovat edullisia ja helppoja käyttää. Edessä olevaan pieneen kuutioon kasvatetaan taimi. Kun taimi on siirtokelpoinen, siirretään se pienessä kivivillakuutiossa isossa kuutiossa olevaan reikään. Iso kuutio taimineen asetetaan kasvatusaltaaseen, jossa sitä aletaan kastelemaan pumpun avulla jatkuvasyöttöisellä ravinneliuoksella.

ChiliPark 2015