12.6.2014

Kaali on herkku polakin

En nuorempana pitänyt kaaliruoista. Nyt vanhempana olen oppinut arvostamaan niitä, kuten varhaiskaalilaatikkoa. Se on helppo valmistaa, ja edullista.

Otsikko on Sleepy Sleepersin Haloo Warsowa sanoituksesta; Kaali on herkku polakin, mutta minä sain siitä ripulin...

Olen aikaisemminkin tehnyt kaalilaatikkoa. Varhaiskaalin aikaan siitä tulee erinomaisen makeaa ilman siirappiakin. En tiennyt, että kaalista tulee huonommin sulavaa liian pitkällä haudutusajalla.

Tämä olkoot ohjeena niille, jotka saavat kaalista vatsanpuruja. Muita ohjeita en osaa antaa. Jokainen kokkaa omalla luomiskyvyllä, tai - kyvyttömyydellä.

Luottolihakauppiaaltani saa sopivan pakastepötkylän lammas-nauta jauhelihaa yhtä kokkauskertaa varten. Tämä seos kruunaa lihansyöjän kaalilaatikon.

Jos ei osaa laittaa ruokaa, paketti voita ja tölkki kermaa pelastaa heikommilla taidoilla varustetun kokin paistokset aina. En pidä mausteista silloin, kun tehdään perinteisiä ruokia. Chiliharrastuksestani huolimatta jätän tästäkin chilin suosiolla pois.

Aikomuksenani on seuraavaksi tehdä chilihapankaalilaatikkoa hapatuskokeilun aikaansaannoksistani. Raaka-aineet siihen ovat vieneet kohtuuttomasti tilaa jääkaapissa kohta puoli vuotta, ajatus hautuu...

Kattila ei voi olla koskaan liian suuri. Mitä isompi kattila, sitä suurempi sotku.

Tunti uunissa - 175 astetta.

Kaalilaatikkoa ja puolukkahilloa s'il vous plaît !

ChiliPark 2014