22.10.2013

Ankanmunat

Innostuin kokeilumielessä ostamaan ankanmunia. Osasyy innostukseen oli varmasti niiden tarjoushinta; -40% normaalihinnasta. 6 ankanmunaa 3,6 hinnalla on vastustamaton tarjous.

Ankanmunat ovat kooltaan n. 1,5 kertaisia kananmuniin verrattuna.
(90gr kontra 60gr)

Myyjän kertoman mukaan ankanmunien keltuaisen koko olisi suhteessa valkuaiseen isompi, n. 80% munan tilavuudesta. Näissä yksilöissä tämä yhtälö ei ollut tosi. Maultaan ankanmuna on hieman kananmunaa miedompi, koostumus "rasvainen". Keitettynä kanan muna voittaa ankan. Ankanmunat sopivat varmasti paremmin leivontaan jms.

Etsiessäni tietoa ankanmunista, törmäsin usein kysymykseen; Miten kananmuna keitetään? Tapoja on varmasti useita, mutta tässä yksi;

1. Laita kananmunat kattilaan, kylmään veteen, liedelle.
2. Kun vesi kiehuu, laita levy pois päältä ja jätä kattila keitinvedessä lilluvine munineen levylle kymmeneksi minuutiksi.
3. Huuhdo kanamunat nopeasti juoksevassa kylmässä vedessä.
Huom! Ei toimi induktioliedellä, niissä ei ole jälkilämpöä.

ChiliPark 2013