19.4.2015

Kultainen virtahepo

Virtahepo tappaa Afrikassa joka vuosi satoja ihmisiä. Jos virtahepo kohtaa yöaikaan ihmisen maalla, se voi olla aggressiivinen. Se saattaa purra ihmisen hengiltä, tai talloa jalkoihinsa.

WHO:n tilastoissa tappavien nisäkkäiden edustajia ovat: 1. Ihmiset 2. Krokotiilit 3. Virtahevot 4. Elefantit 5. Leijonat.

Virtahepo juoksee n. 30 km/h, satasen maailmanmestari n. 38 km/h. Usain Bolt pinkoo virtahepoja karkuun lyhyellä matkalla, Hicham el-Guerroujk jäisi pitkällä matkalla kakkoseksi.

Monelle tuttu Kinder-yllätysmuna täytti viime vuonna 40 vuotta.

Juhlavuotena julkaistiin kuuden yllätysmunan laatikko. Tästä laatikosta saattoi löytää yllätyksenä Marilyn Monroe tyylisen kullatun virtahevon; Kultaisen Hipon.

Kultaisia Hippoja oli jaossa 40 tuhatta kappaletta. Kaikissa laatikoissa ei tätä yllätystä ollut. Tiedän keräilijöitä, joille ei "voitto" osunut kohdalle kymmenistä laatikoistakaan. Suomen kauppoihin ei juhlalaatikoita ole tuotu.

Keräilyharvinaisuuden arvon määrittelee kysynnän ja tarjonnan laki. Vaikka Keski-Euroopassa Kinder lelujen keräilijöitä on paljon, niin 40 000 on iso määrä. Superharvinaisuudeksi Kultaisesta Hiposta tuskin on.

Olen kerännyt Kinder leluja kohta kaksikymmentä vuotta, joten kokoelmallani alkaa olla jo määrällistä kokoa. Nyt yritän pidättäytyä näissä erikoisuuksissa, joita kontaktieni avulla pystyn hankkimaan.

Kokonaan ei näistä pysty erossa olemaan. Keräilijä on aina keräilijä...

ChiliPark 2015