4.3.2012

Viemärit auki

Hydrosoraa huuhdeltaessa pitää olla tarkkana ettei niistä liukenevaa tuhkaa joudu viemäreihin tolkuttomasti. Tukkoiset viemärit eivät koskaan lupaa hyvää. Tosin ei sellaisetkaan, jotka ovat auki.

Seuraavaksi Ebb&Flood taimista lähti kasvuun toinen Jalapeno ja Limon. Kaikissa muissakin on jo itujuuri.

Limón, Jalapeño Conchos
Kasvatushylly alkaa taas täyttyä. Juuri kun ajattelin että voin kohta sammuttaa siitä valot. Pluggbox toimii jättisipuli-idättämönä.

Kasvatushylly
Sitten vielä niihin viemäreihin...

Asumme rivitaloasunnossa yhtiössä, jossa on kerrostalo ja kaksi rivitaloa. Viereisessä rivitalossa on jo pitkään ollut viemäriongelmia. Vesi nousi jostain syystä alakerran vessan lattiakaivosta ylös.

Tämä auto on ollut tuttu näky yläkerran ikkunasta katsottaessa.

Lokaimu - pieni
Viime viikolla selvisi mistä tulviminen johtui. Talon viemäriverkosto on väärin rakennettu. Runkoputken tuennat olivat pettäneet ja röörit auenneet ryömintätilaan.

Ryömintätila on sokkelin päälle rakennetun talon alla oleva vähintään 120 senttiä korkea tila. Siellä kulkee sähköjohdot. viemäröinnit ja muut talotekniikkaan tarvittavat kaapelit. Tilan lattia on isorakeista soraa. Nyt tähän tilaan pääsi kaikki se tavara, mikä laskettiin kerrostalon viemäreistä alas. Kukaan ei tiedä kuinka kauan. Itse veikkaisin ongelmien lähtökohdasta päätellen yli puolta vuotta.

Nesteet ovat imeytyneet maahan ja kiinteä tavara jäänyt ryömintätilaan, ja sitä oli siellä käyneiden kertoman mukaan paljon.

Tarvittiin isompaa kalustoa siivoamaan tämä sotku.

Lokaimu -suuri
Jätti-imurointi käynnissä
Aika hauskaa oli seurata, kuinka tilassa käyneet tyypit tulivat pihaan oksentamaan. Haju oli varmaan aika muikea, kun alan ammattilaisiltakin antoi ylen.

Tämän jätti-imurin käyttäjät olivat kuitenkin alansa huippua. Imuri pitää aika kovaa meteliä, kun pingispallon kokoiset sorakappaleet rytisevät auton säiliöön. Haju ei kyllä ollut mieltä ylentävä.

Tästä riittäisi varmaan paljonkin kerrottavaa.

Alustavien tarkastusten mukaan runkoviemäri, sekä pystyviemärit ovat puutteellisesti kiinnitetty, eivätkä olemassa olevat kiinnikkeet kestäneet viemärikuormaa. Runkoviemäri aukesi, sieltä tuleva tavara söi maan ehjänä säilyneen osuuden alta, joka painui luokille. Pystyviemäreitä on asennettu vastavirtaan jne. Mahdollisesti koko talon maaviemäröinti joudutaan kaivamaan ylös ja korjaamaan.

Eihän tälle voi muuta kuin nauraa...

ChiliPark 2012