18.3.2012

Olosuhteiden uhri


Uudelleenistutus ei ole lempipuuhiani. Jos kasveja olisi 5-10, niin siitä selviäisi vaivatta. Nyt tuntuu jotenkin toivottomalta, mutta norsukin on syötävä pala kerralla. Töihin laiskuri!

Harsosääsket ovat edelleen kiusana, pienessä mittakaavassa. Päätin hukuttaa ne uudelleenistutuksessa. Samalla vaihdan hieman kasvualustan koostumusta, puolet kasvuturvetta + puolet puutarhamultaa.

Rocoto Peru Cusco juurikylpy
Vaikka Peru Cuscoissa ei näkynyt harsosääskiä, niin tunnin juurikylpy toi muutaman toukan pinnalle. Ne ovat tulleet näköjään jäädäkseen. Pitkin hampain olen käyttänyt kevyesti Raidia. Sillä saa ongelman kuriin, mutta sen lopettaminen vaatisi järeämpää Raidin käyttöä, siihen en halua lähteä.

Jämähtänyt juuripaakku
Uudelleenistutuksen yhteydessä juuripaakkua kannattaa purkaa vähän. Tässä on huonosti hajoitettu Aji Cristalin jogurttipurkissa kasvanut taimi, joka on siirretty maitopurkkiin puolihuolimattomasti. Kasvu on pysähtynyt aikapäiviä sitten, ja taimi jäänyt pieneksi.Tästä aikaisemmin julkaisemastani kuvasta näkee, millainen vaikutus tiukalla juuripaakulla on kasvuun. Vasemmalla uhri, joka on huomattavan kitukasvuinen.

ChiliPark 2012