29.3.2012

Kevät ovella!

  Kukkasipulit työntävät jo versoja. Viikonlopuksi on luvattu pakkasta -20. Onneksi pihalla on vielä lunta, jolla ne saa suojattua.


Sain pitkän pähkäilyn jälkeen tomaatin siemenet multaan:
10 x Hundrets & Thousands
7x San Marzano
7x Cuor Di Bue
7x Costoluto Florentino
7x Ciliegia Rossa
11 x Kaupan oranssi luumutomaatti

Tomaatit alla, jättisipulit päällä. Jogurttipurkeissa 2x Cardenasii.
Vielä pitäisi laittaa Vietnamin tuliaiset itämään. Mustaa tomaattia olen kasvattanut aikaisemminkin. Ulkonäöltään erikoinen, maultaan normi.

Black Russian
Pimenta Da Neyde on kaunis kasvi, varsinkin rykelmässä. Värit ovat vielä hakusessa, mutta eiköhän ne sieltä löydy kun pääsee kunnon valoon. Nyt viettävät muutaman viikon pohjoisikkunalla.

3 x Pimenta Da Neyde Piece of Edenissä (20x20x20,5)
2 x Flexuosum Pauliinassa (200mm)
Pauliinat sopivat hyvin väli-istutukseen kasveille, jotka ovat menossa kesäksi ulos. Pauliinat ovat hankintahinnaltaan edullisia, ja niissä saa kasvatettua hyvät juuret vaivattomasti. Kesäkuussa, kun yöt lämpenevät, istutan Pauliinassa kasvaneet laastiämpäreihin pihalle.


Pohjoispuolen ikkunasta tulee ihan kiitettävästi valoa. Uudelleen istutuksille varjoisa ikkuna sopii hyvin. Lisävalaistuksena illalla Megamanin kasviESL 15W.

Pohjoisikkuna
Galapagoense haaroittuu hyvin, mutta alkoi kasvattamaan pitkää pääoksaa. Ohimennessä leikkasin siltä kaulan katki ja laitoin juurtumaan.


Galapagoense katkaistu, latva siirretty kivivillaan juurtumaan
Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia. Nyt on aika kylvää rairuoho!


ChiliPark 2012