2.3.2012

Ebb&Flood

Ensimmäisinä vesiviljelyyn tarkoitetuista siemenistä lähti kasvuun Jalapeno ja Serrano. Muutakin eloa idätysastiassa on. Täysin kokemattomana vesiviljelijänä menee taimikasvatus lannoitukset arvauksella. Pienillä annoksilla nyt ensi alkuun.

Jalapeño Conchos, Serrano
Ebb&Flood vaatii hieman järjestelyjä. Löysin altaalle sopivan paikan kasvatushuoneen pöydän alta. Tarkoitukseni on siirtää se sieltä keväällä ulos, mutta en tiedä vielä miten ja mihin. Pitää edetä yksi asia kerrallaan.

Ebb&Flood, Luode&Vuoksi, ovat vuorovesi-ilmiön eri vaiheet. Ebb&Flood’ssa ravinneliuos on erillisessä vesialtaassa (alla). Sieltä neste pumpataan pumpulla astiaan (yllä), jossa kasvien juuret ovat. Juuriallas täytetään hydro- tai lecasoralla. Kun nesteen pumppaus lopetetaan, ravinneliuos valuu takaisin vesialtaaseen. Juurialtaassa on ylivuotoputki, joten pumppauksen kestoa ei tarvitse ajastaa minuutilleen.

Tarkoituksena on säännöllisin väliajoin pumpata ravintoliuos kasvatujuurialtaaseen ja antaa sen valua takaisin vesialtaaseen. Tämä kierto tuo kasville vettä ja ravinteita sekä hapettaa ravinneliuosta.

Oikealla lannoituksella, oikeassa lämpötilassa ja riittävällä valon määrällä on mahdollista saada erittäin suuria satoja.


Valaisimiksi valitsin Bilteman T5 loisteputkirungot x 3, ja niihin14W putket eri sävyillä. Kuvassa on asennettuna yksi valaisimista. Näyttää siltä, että tuohon tilaan valotehoa on riittävästi. Pöydässä on kierteillä nostettavat jalat, joten se nousee tuosta vajaa 1/2 metriä.

Aurinko pilkistää aina silloin tällöin, joten sammutin ikkunalla olevien kasvien apuvalot. Näiden annan kasvaa vapaana, enkä leikkaa niitä. Ainakaan vielä.

Televisiossa: valta on vaihtunut, uusi presidentti katsastaa joukkojaan

 ChiliPark 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti