31.3.2020

Ny rillataan!

Weber Genesis II E-330 GBS
Weber Genesis II E-330 GBS
Haen usein inspiraatiota somen keskustelupalstoilta. Mikään ei ole niin piristävää kuin lukea oman elämänsä asiantuntioiden kommentteja...

”Miksi "grillata" kaasulla ylipäätään? Kiire, hätiköinti, taidon puute?”

”Miksi grillata, kun sähköliesi ja uuni on keksitty”

”Käy hakemassa Virosta tai tilaa Saksasta. Suomi lisää on turha maksaa”

”No jos siihen on pakko tonni rahaa upottaa niin osta sitten vaikka 10 kappaletta näitä”

”Ah, mutta tokihan tässäkin pitää maksaa preeeeeeeeeeeeeeemiumista.
Ja ansaitusta naapurikateudesta vielä pari hunttia lisää”

”Kaasugrilliä en omista, enkä tule omistamaan.
Myisin heti pois - turhakkeen, jos merkkipäivänäni joku sellaisen toisi lahjaksi”

”Itse ostan pääsääntöisesti kaikki aina kauden lopussa kun firmat haluavat eroon tavarasta”

Keskustelupalstojen anti ei petä koskaan...

”Ei ole kuin yksi ja ainoa grilli ja se on Weber, muuta ei kannata ostaa"

Kyllä varmaan kannattaa, mutta jos on hyviä omakohtaisia kokemuksia jostain,  niin tokihan niitä kannattaa hyödyntää valinnoissa. Pihassamme on seissyt kesät talvet kymmenisen vuotta vanhat Weber grillit, eivätkä ne ole menneet miksikään, enkä ole edes suojannut niitä mitenkään.

Weber Q3000
Weber Q3000
Weber Master-Touch
Weber Master-Touch

Hiiligrilleihin tulee harvoin laitteistoista johtuvia toimintahäiriöitä, ellei ne ruostu puhki, mutta kaasugrillistä loppui polttimien antama lämpöteho. Uudempaan malliin on polttimien mittaa lyhennetty niin, ettei niitä pysty ilman tuunaamista vanhanmalliseen sovittaa. Jenkeistä löysin nettimyynnistä vanhanajan polttimet, mutta eivät suostuneet niitä Suomeen myymään ?!?

Jenkit osaavat valmistaa tavaroita, silloin kun siihen itse vaivautuvat, tai se on taloudellisesti kannattavaa. Kiinagrillit eivät yleisöön jenkkilässä välttämättä pure, joten niiden kalliimmat tuotantokustannukset eivät ole este kotimarkkinoiden vähittäismyynnille.

WEBER GENESIS II E-310 GBS
Weber Genesis II E-330 GBS

Kun avasin kymmenen vuotta sitten Weber grillin pakkauslaatikon, ihmettelin käytetyn pakkausmateriaalin määrää. Sitä oli enemmän kuin grillin osia. Muovia ja pahvia oli käytetty surutta. Nyt pakkausmateriaalia oli kohtuullisesti, ja laatikon tila käytetty hyväksi lähes täydellisesti. Vaikkakin ohjekirja oli kuin kuvakirja lukutaidottomille, ei kokoamisessa tullut juurikaan mutkia matkaan. Kaikki tarvikkeet on merkattu niin, että tyhmempikin ymmärtää. Ja ymmärsinhän minä.

WEBER GENESIS II E-310 GBS
Weber Genesis II E-330 GBS

Varsinaisen kärryn kokoamiseen meni tunti, mikä johtui siitä etten löytänyt mistään isojen pyörien akselia, sen paikkaa pakkauksessa ei kuvakirjassa mainittu.

WEBER GENESIS II E-310 GBS
Weber Genesis II E-330 GBS

Rasva-astian toiminto on selitetty yksityiskohtaisesti sekä kuvakirjassa, että itse astian pitimessä tarralla. Niissä asioissa, joissa on mahdollisuus haastaa valmistaja oikeuteen, ollaan erittäin tarkkoja. Meikäläistä huvitti kun jenkkihotellin saippuassa luki ettei sitä saa syödä, mutta siellä se on totisinta totta. Oikeusvaltiossa kaikessa on mahdollisuus.

WEBER GENESIS II E-310 GBS
Weber Genesis II E-330 GBS

Oikeudellisista syistä kaasuletkut ja muut johdakkeet ovat valmiiksi asennettuja, eikä räjähdysvaaraa välttämättä ole. Grillin jalustaan on vielä laitettu tarra siitä, millaisia kaasupulloja ei grilliin saa kytkeä. Tuskin niitä edes saisi paineentasausventtiiliin kytkettyäkään. Ehkä joku Pelle Peloton on yrittänyt rahastaa muutaman miljoonan Weberiltä omintakeisilla asennuksillaan, mistä syy tarran olemassaoloon. Tai sitten se on siinä ihan varmuuden vuoksi...

WEBER GENESIS II E-310 GBS
Weber Genesis II E-330 GBS

Polttimien suojaksi on kehitetty kasa terästä, jonka tarkoitus on polttaa rasva niin, ettei jäljelle jää kuin kasa tuhkaa. Poltto-operaatio aikaansaa samalla pihveihin aromia, valmistajan mukaan. Teräslevyt suojaavat polttimia rasvalta, joten polttimien ikä voi ylittyä yli takuuajan, joka on kymmenen vuotta.

Weber Genesis II E-330 GBS
Weber Genesis II E-330 GBS

Tämä grilli on varmasti suurin, mikä pienelle patiolle mahtuu. Sille kun pitää sijoittaa muitakin toimintoja. Jos itse saisin päättää, ostaisin isoimman mikä löytyy.

Ostin tähän grilliin suojan, ettei naapurit näe kuinka pienen grillin sain hankittua. Toisaalta sitä kissaa, joka on kavutessaan pihalta toiselle repinyt naapurigrillien suojat, ei ole ihan vähään aikaan näkynyt. Josko tämä peite säilyisi kissan kynsiltä ehjänä.


Kohta rillataan!

ChiliPark 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti