16.3.2020

Chilijuurilla vol.1

10.03.2020
Pluggboxiin kylvetyistä tomaatinsiemenistä savirouheessa olevat itivät yllätyksekseni kaikki ensimmäisinä. Savirouheen kosteus on todennäköisesti optimaalinen idätykselle, ainakin tomaatin siemenille. Tänään kun kastelin taimenalkuja, olivat multaan istutetut ottaneet savirouhetaimet kiinni, ja jotkut menneet kasvussa jo ohikin. Lannoitetulla mullalla on vaikutuksensa.

12.03.2020
Chilitaimille tuli ajolähtö Rootmasterista. Multatila täyttyi juurista, eikä Rootmasterin onneton kangasriepuhärpäke jaksanut nostaa niille kosteutta. Taimia täytyi kastella päivittäin, altakastelu kun ei Rootmasterissa yksinkertaisesti toimi.

Jugurttipurkeissa on nyt kahdeksan parasta tainta, eli jalostus kohti kolmea valioyksilöä on alkanut. Jätin Rootmasteriin kömmähdyksien varalle varataimet.

Normaalisti laitan jugurttipurkin pohjalle lecasoraa, mutta nyt laitoin sinne vajaan sentin kerroksen savirouhetta tasaamaan kosteutta. On toivottavaa, ettei taimien kasvupyrähdys lähde vielä käyntiin, ettei varaamani valotila käy vähiin, tulossa kun on vielä tomaatit ja kurkut.

12.03.2020
Rootmasterissa on taimien alkukasvatukseen hyvä mekanismi, ja suht riittävä multatila. Kangasriepu altakastelujärjestelmä on surkea.

12.03.2020
Taimet tykkäävät Rootmasterista, jos kasvattaja muistaa kastella niitä päivittäin, jopa kahteen kertaan. Multa kuivuu kuivassa huoneilmassa tosi nopeasti.  Jatkuvalla kastelulla mullan ravinteet valuvat vesitilaan, ja siirto parempaan kasvualustaa tulee eteen nopeasti.

Yritin kierrättää ravinteita imemällä lääkeruiskulla vesitilaan valunutta vettä takaisin taimille, mutta siinä olevat multahiukkaset tukkivat ruiskun, eikä siitä tullut mitään. Olisi pitänyt siivilöidä vesi, liian monimutkaista yksinkertaiselle kasvattajalle.

13.03.2020
ChiliPark 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti