6.3.2020

Sauna, Sisu ja Saunaremontti vol.2

kiuaskivet
80 kg kiuaskiviä
Olen päässyt saunapäivityksessä vaiheeseen, jossa kaikki tarvittavat hankinnat on tehty; lauteet, kiuas, kiukaan lisävarusteet, kiuaskivet ja kuituvalot.

lauteet
Laudesuunnitelma
Aikomukseni on aina suosia suomalaista työtä. Mutta... kun tarvitset ammattiapua, niin kissojen ja koirien kanssa saa etsiä. Tuntuu siltä ettei paljoa kiinnosta...

Sain sähköpostiini viestin; "mikset rakenna lauteita itse". Olisiko ollut joltain meediolta? Toinen haukkui kaikki suomalaiset laudepajat, ja kolmas minut. Ihan peruspalautetta.

kiuas

Kuvittelin, että internetin aikakaudella kaikki olisi helpompaa, mutta saahan sitä kuvitella... asiat ovatkin menneet väärään suuntaan. Ensin valitset netistä haluamasi lauteiden mallin, materiaalin ja syötät löylyhuoneen mitat. Näillä tiedoilla saat tarjouksen ja laudesuunnitelman. Sitten loppu onkin: Ei mitään! Joku istuu jossain ja odottaa että sinä tekisit kaiken, ja sinä istut odottamassa että joku tulisi ja tekisi kaiken.

Kun en tiedä puutöistä juurikaan mitään, olisin tarvinnut palvelua. Jossain vaiheessa oli vain todettava ettei sitä tule. Lähetin tarjouspyynnön muutamaan paikkaan, eikä yhdestäkään soitettu tarjouksen perään. Tähän on tultu. Ensin minun pitää typerällä palapelihärdellillä todistaa etten ole robotti, ja sitten minua palvelee robotti.

kiuas

Koska myynti ja palvelu oli näille laudenikkareille tuntematon käsite, oli pakko ryhtyä itse toimeen. Todennäköisesti ensi viikolla pihaan roudataan lavallinen laude-elementtejä ja tukirakenteita, joista kasaan lauteet itse. Onhan sekin tavallaan suomalaista työtä.

Kummeli "kyllä tän normaalimies kokoaa":

Kummeli - Kulmasohva

Chilit kasvavat itsekseen.

05.03.2020
ChiliPark 2020

1 kommentti:

  1. Tuo kiuas onkin kivan näköinen. Meille myös pitäisi uusi hankkia, samalla kun tehdään saunaremontti. Vihdoin saan kauan haaveilemani saunan lasiseinän. Meillä on tosiaan vanha talo, ja nyt aiotaan kunnostaa se aivan kokonaan.https://www.suihkutilat.fi/tuotteet/saunan-valiseinat-ja-ovet/lue-lisaa

    VastaaPoista