2.8.2015

Keittiö remonttiin!

Keittiö on asuinhuone, joka on ensisijaisesti ruoanvalmistusta ja ruokailua varten. Asuinhuoneen huonealan tulee olla aina vähintään seitsemän neliötä.

Asuinhuoneen tulee saada riittävästi luonnonvaloa. Asuinhuoneen korkeus tulee olla vähintään 2500 mm, pientalossa 2400 mm.

Pieni ikkuna yläkaapiston ja työtason välissä ei tuo keittiöömme valoa juuri nimeksikään. Valoaukko on 0,5 neliötä. Keittiön korkeus on 2330 mm.

Asuinhuoneessa tulee olla ikkuna, jonka valoaukko on vähintään 1/10 osa huonealasta. Ikkunan sijoituksen ja muun järjestelyn tulee olla valoisuuden ja viihtyisyyden kannalta tarkoituksenmukainen.

Keittiömme on ns. Frankfurtin keittiö. Kaikki toiminnot ovat käden ulottuvilla. Keittiöömme ei mahdu ruokapöytää, joten oikeasti se on keittokomero.

Vanhemmissa asunnoissa on keittiöt, joihin mahtuu ruokapöytä. Niissä mahtuu ruokailemaan. Ihmiset viihtyvät keittiöissä ruokapöydän ääressä.

Uudiskeittiöissä on peltinen tiskipöytä, ja pari pätkää tasolevyä.

Uusissa asunnoissa olohuoneesta on tehty keittiön jatke. Ihmiset ruokailevat olohuonessa. Siitä lohkaistua tilaa kutsutaan ruokailutilaksi. Käsitteitä, määräyksiä ja lakia venytetään, ja ne venyvät. "Ihmiset haluavat" - Kuka oikeasti haluaa? Onko television "toiveuusintoja" oikeasti joku toivonut?

Asunnon ostopäätöksen tekee yleensä nainen. Ostopäätökseen vaikuttaa keittiö.

Keittiö on kerros- tai rivitaloasunnon arvokkain huone. Sinne on sijoitettu tekniikkaa ja kaapistoja. Mitä pienemmäksi se rakennetaan, sitä pienemmät rakentamiskustannukset. Vähemmän on rakennuttajalle enemmän.

"Ihmiset haluavat pieniä asuntoja" = Ihmiset haluavat asua ahtaasti.

Näinköhän on?

Kun keittiö on kapea putki, tai olohuoneesta lohkaistu nurkka; avokeittiö, niin keittiön suunnittelijalle ei jää liikkumavaraa.

Olemme asuneet kahdessa asunnossa, joiden suunnittelija oli nainen. Kaikki oli ratkaistu tosi hyvin. Kummassakin asunnossa oli keittokomero (kk); toimivia.

Meidän keittokomeron (kk) on suunnitellut keittiöksi (k) golfruutuhousuinen kukonpoika, jolla oli kultainen Jaguar.

Kymmenen vuotta vanhaa keittiötä;

Astianpesukone hajosi, luojan kiitos! Astianpesukoneen ollessa päällä ei olohuoneessa olevasta televisiosta kuullut kuin viittomakieliset uutiset.

Kivikautinen levyhella vaihdettiin keraamiseen lieteen.

Pari jääkaappi/pakastin yhdistelmää, joiden valmistus oli lopetettu vuosia ennen asunnon ostoa, lastattiin venäläisbusseihin. Tilalle hankittiin uusi jääkaappi/pakastin, jääpalakoneella.

Kodinkoneet on kaikki vaihdettu. Romut on kannettu pihalle, tai Venäjälle. Ehkei niitä olisi alunperin pitänyt keittiöömme tuodakkaan. Rakennuttaja olisi säästänyt, ja me säästytty vaivalta.

Nyt menee koko keittiö remonttiin. Jäljelle jää ainoastaan superhiljainen astianpesukone ja jääkaappi, jääpalakoneella. Muilta osin rakentajan unelma saa lähteä.

ChiliPark 2015