14.8.2015

Rommikirsikat


Varjomorellin marjat ovat niin happamia, että ne tuskin kelpavat edes ketuille. Räksät repivät niitä alas puusta raakoina. Todettuaan marjan happamaksi, kävivät repimässä uuden. Räksät eivät ikinä opi. Pistin tuhlailulle stopin ja laitoin Cd-levyjä puuhun roikkumaan. Räksät jättivät loput kirsikat rauhaan.

Kirsikoista saa MehuMaijalla hyvät mehut. Leikkasin keväällä alas viljelypalstan vanhoja mustaherukkapensaita, eikä sieltä ole luvassa ämpärillistäkään. Keitän mustaherukat ja hieman ylikypsät kirsikat myöhemmin kirsikka-mustaherukka mehuksi. Nyt tein rommikirsikoita.

Ei ole hajuakaan mitä rommikirsikat ovat. Keitin vaniljalla ja kanelilla maustetun sokeriliemen, ja laimensin sitä rommilla. Olen tehnyt joskus kirsikkaviinaa ja limoncelloa, mutta niistä on juotu mehut. Näistä on kai tarkoitus syödä kirsikat jäätelöllä. Yrittänyttä ei laiteta...

Ihan kaunis purkillinen siitä tuli Joulua odottamaan. Keräsin kirsikoita kivet pois, niin on helpompi herkutella.

Kirsikankiven poistoehdotus:

En tiedä, mikä on oikea tapa poistaa kirsikasta kivi. Itse käytän coktailhaarukkaa. Sillä irroitan kiven hedelmälihasta kahdelta puolen, ja kampean sen ulos.

Chili - Capsicum Flexuosum
Olen harkinnut paluuta chileihin. Tomaatintäyteinen Ilotalo ei ole ehkä minun juttu, olisiko liian työntäyteinen. Vaikka katkon kasvupisteitä ja varkaita urakalla, niin aina niitä putkahtaa jostain lisää, ja kasvu jatkuu holtittomasti. Tomaateille saa kantaa vettäkin lähes päivittän, mokomat juopot.

ChiliPark 2015