25.8.2015

Poravasara

Olemme ehkä katsoneet liikaa amerikkalaisia kodin remonttiohjelmia. Niissä remontin teettäjä saa tuhota lekalla paikat ennen remonttia. Erityisesti keittiön tuhoamisella näyttää usein olevan terapeuttinen vaikutus.

Suomalaisissa kodinparantamisohjelmissa ammattilaiset tekevät kaiken. Laskun maksajat tuodaan silmät sidottuina katsomaan, miten ammatti-ihmiset ovat päättäneet mullistaa asukkaiden arkiset askartelupaikat trendilehtien kuviksi. "Onks tää meidän koti?" - hihkuvat asukkaat iloisina, ja maksavat tuotantoyhtiön puolesta ohjelman tekemisestä aiheutuneet materiaalikulut.

Itse haluan osallistua!

Keittiöremonttimme on tekemistä vaille vajaa. Päätimme purkaa keittiön itse. Keittiömaailma, jonka valitsimme uuden keittiömme toimittajaksi, olisi hoitanut maksua vastaan kaiken, mutta se lekan kanssa heiluminen houkutti... terapeuttisesti.

Koska kierrättäminen on muotia, kierrätämme keittiön, emmekä heilu siellä lekan kanssa. Kaapit ja koneet ovat ruuveilla ja muttereilla kiinni, mutta välitilan kaakelit liimattuina. Niiden irroitukseen tarvitsimme koneen.

Bosch PBH 2100 RE poravasara
Näin ensimmäisen kerran pneumaattisen poravasaran toiminnassa kymmenen vuotta sitten. Ihastuin laitteeseen oitis. Hintahaitari ko. laitteille oli tuolloin 1500-3000 euroa, joten suhde poravasaraan jäi ihastumisasteelle. Nyt sellaisen saa satasella, ja laatikollisen teriä kaupanpäälle.

Kolmekymmentä vuotta vanha iskuporakoneeni jää eläkkeelle. Se on palvellut hyvin. Viime vuosikymmenenä se on tosin iskenyt peräpäästään kämmenpohjan polttavia kipinöitä, ja antanut käyttäjälleen pari lievää sähköiskua.

Pneumaattisen poravasaran etu iskuporakoneeseen on huomattava. Poraajan ei tarvitse omalla painollaan aikaansaada rekyyliä iskuun. Poranterä hakeutuu kovempaankin seinään kuin itsestään.

Kaakeleiden irroittamiseen tarvitaan erillisiä talttateriä.

Keittiöremontti käynnistyy kuukauden päästä, joten tässä on hyvää aikaa tehdä jotain muuta. Päätin lisätä seinähyllytilaa. Neljän Lack hyllyn kiinnittämiseksi ostin 400 ruuvia ja 100 nailontulppaa.

Poravasara työssään
Yksi hylly kiinnitetty kolme jäljellä, sekä 398 ruuvia ja 98 nailontulppaa.

ChiliPark 2015