24.4.2020

Savirouhe

savirouhe

Viisi chilien varatainta alkoi näyttämään surkeilta, pelkällä vedellä ei muuta ollut odotettavissakaan. Vaikka en todennäköisesti tarvitse varataimia, päätin siirtää ne isompaan kasvuastiaan, säälistä. Onneksi tein alkukarsinnan silloin, kun taimia oli parikymmentä...

Savirouheen etu on sen suuri vedensitomiskyky. Pidän tätä etuna nimenomaan taimikasvatuksessa, jos verrokkina käytetään vaikkapa kevytsoraa (Leca sora). Kasvatusastian pohjalla se sitoo veden ja houkuttelee kasvin vedenottojuuret sinne. Savirouhe on kallista, savirouheeksi. 

savirouhe

Periaatteessa taimen juuristoa ei saa tukittua lannoitteella jos kastelee pelkällä vedellä ensin niin, että vesi pääsee astian pohjalla olevaan savirouheeseen, ja sitten kastelee pintamullan lannoitevedellä. Itse en viitsi lähteä tällaisiin kokeiluihin enää, niistä saa päänsäryn.


Innostun herkästi asioista. Siksi varastossa on tyhjiä litran jugurttipurkkeja läjäpäin. Lidl'n jugurtit maistuivat aikansa, nyt olen päässyt siitä tavasta eroon. Istutuspurkeiksi ne sopivat hyvin. Niissä saa kasvatettua chilitaimet melko kookkaiksi tulevaa loppusijoituspaikkaa odotellessa.savirouhe

Vaikka olen liikkeellä hyvin kevyellä arsenaalilla taimia, alkaa joka ikkunalla olla ahdasta. Olen päättänyt, että viimeistään Vapun jälkeen kaikki taimet siirtyvät kiltisti Ilotaloon. Ilotalossa on tosin vielä vähän tekemistä, se pitäisi tyhjentää talvivarastoinnista.

ChiliPark 2020