29.5.2015

Hömö & Sini Tiainen

Pihapöntön suuaukolla käy trafiikki. Pönttöön on muuttanut tiaispariskunta. Toinen on Sini; naaras, toinen Hömö; uros. Sini Tiainen ei pelkää pihalla liikkujaa, mutta Hömö Tiainen nostaa hirveän älämölön. Se pullistaa itseään ja huutaa. Siksi sen täytyy olla Hömö.

Olisi pitänyt asentaa pöntön kattoon nettikamera.

Kirsikoista varjomorelli kukkii kun kesä alkaa. Rusokirsikka kukkii yleensä liian aikaisin, kun pölyttäjiä ei juurikaan ole liikenteessä. Nyt kirsikkapuussa käy jatkuva pörinä. Varjomorellin kukinta-aika on vain säälittävän lyhyt. Pian piha on valkoisena kukkien terälehdistä.

Varjomorellin kukinta on lähtölaukaus kasvihuonetoimintaan. Avoin luukku imaisee ilotaloon kirsikan terälehtiä. Kun odottaa siihen, niin ei tarvitse tehdä kevätsiivoousta kahteen kertaan. Kasvihuonetta voisi hyödyntää aloittamalla aikaisemmin, mutta minä tyydyn tähän.

Hankin 20 litran muovisen "Jerry" kannun Biltemasta lannoitesekoituksia varten. Oikea Jerrykannu on peltinen, kolmekahvainen varakanisteri bensalle. En lähtisi ihan heti läträämään bensan kanssa tällä muovisella jäljitelmällä. Lannoiteliuoksien sekoitteluun tämä on hyvä.

Ensimmäiset lannoiteliuokset NFT vesiviljelyaltaisiin sekoitan Puutarhan Kesästä. Se liukenee hyvin veteen. Nutriforten kaksoislannoitteesta Typpi & Kalkki on raekooltaan isoa, eikä liukene ihan heti, ainakaan kylmään veteen. Lämpimään veteen se liukenee paremmin, mutta kiteytyy hieman veden jäähdyttyä. Nutriforte toimii mielestäni hyvin kasvun säätelylannoitteena.

Viiniköynnöskin on herännyt talvihorroksesta. Kohta on aika kaivaa shortsit naftaliinista...

ChiliPark 2015