Itse kasvatettu peruna maistuu kuitenkin aina paremmalta kuin ostettu, vaikkei aina maistuisikaan...
Valitsin tämänvuotiseksi perunalajikkeeksi tanskalaisen Danespon jalostaman Solist lajikkeen. Timoa, Van Goghia ja kumppaneita saa kaupasta, miksei kokeilisi jotain uutta.
Olen ollut useana vuotena keltasipulin kanssa vähän kiikun kaakun. Kun emme ole mitään säilö, kuivaa tai pakasta ihmisiä, pitäisi kaiken kasvatettavan olla sellaista mitkä tulee syötyä suoraan maasta.
Sipuli-istukkaita ei jostain syystä myydä pienissä pusseissa. Muhevaisella olisi ollut kappalehintaan istukkaita, mutta parinkymmenen irtoistukkaan hinta olisi ylittänyt pussin hinnan. Syksyllä on taas muovikassillinen sipuleita mätänemässä säilöntäavuttomien keittiössä.
Pitäisi oppia poimimaan palstalta pitkin kesää satoa, eikä pyrkiä maksimoimaan tuottoa syksyyn.
Lanttu, porkkana, palsternakka, nauris, punajuuri, juuripersilija, mukulaselleri...
Lanttua voi pitää maassa pitkälle syksyyn. Olen tehnyt Jouluksi lanttulaatikon oman maan lantuista.
Näiden lisäksi plantaasille tulee kehäkukkia.
Salaatit ja yrtit kasvatan Ilotalossa.
ChiliPark 2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti