20.5.2013

Laiskan miehen aari

Pioni
Jos haluaa laatutaimet ja hyvän palvelun, on Muhevainen oikea paikka. Kaikki pihallamme olevat taimi-istutukset ovat saaneet alkunsa Muhevaiselta.

Kävimme hakemassa Pirkkolan Muhevaiselta siemenperunoita. Juuri kun luulee nähneensä kaiken, tulee vastaan jotain josta ei ole mitään muistijälkeä.

En ole koskaan kuullut juuripersilijasta. Juuripersilija vaatii runsaan ja säännöllisen kastelun, joten en tiedä onko plantaasi sille oikea paikka. Sinne se kuitenkin päätyy. Tulisiko tästä samanlainen kokeilu kuin viime vuoden raitapunajuuresta. Niiden tulos oli täysi nolla, mikä johtui osittain kylmästä kesäkuusta.

Olemme palstaviljelleet kahdeksan vuotta savimaata. Tiedämme hyvin mitä on raataminen. Raataminen käy hyötyliikunnasta, mutta kun paikat pettävät ja voimat käyvät vähiin, niin raataminen täytyy korvata tekniikalla. Hankin maan muokkaukseen Hondan pienjyrsimen.

Nelitahtinen Honda on oiva väline Laiskan miehen aarille.

Uskon, ettemme ole ainoita jotka yrittävät saada selkävoiton savimaasta. Tähän asti tuloksena on ollut lähinnä jäykät paikat ja kipeät selät. Aika moni lopettaa palstaviljelyn tähän toivottomuuteen. Pitkäjänteinen palstaviljely vaatii luonnetta ja luovia ratkaisuja. Ei sovi FastFood ihmisille.

Viljelyalueen vuokrauksesta vastaava yhdistys ostaa vuosittain isolla rahalla hiekkaa maanparannukseen. Mielestäni olisi järkevämpää käyttää rahat tälläisten muokkauslaitteiden yhteiskäyttöhankintaan.

Goji
Gojin siirto kasvimaan tieltä onnistui hyvin. Goji tykkää kasvattaa pitkiä roiloja, joten sille piti rakentaa tukiteline. Voi olla, että tämä on sille parempi paikka kuin aikaisempi, sillä sen kasvuvauhti näyttää kiihtyneen.

Lipstikka
Myöskin lipstikka selvisi pihan täysremontista hengissä.

Tiistain nurmitoimitusta odotellessa tulee maanantaista kostea päivä.

Istutusalusta pitää kastella hyvin.

ChiliPark 2013