Capsicum Flexuosum |
Capsicum Flexuosum
Sitten kiinnostus kääntyi muihin aiheisiin, ja chilien kasvatus jäi taka-alalle.
Yksi näistä kahdeksan vuotta sitten alkunsa saaneista taimista on kasvanut sitkeästi olohuoneen nurkassa. Se menetti puolisonsa, jota ilman runsaasti kukkivaa leskeä on aika mahdoton saada tekemään hedelmää. Yksinäisestä Flexuosumista tulee maho...
Lopulta päätin heittää sitkeästi alaa valtaavan Flexuosum pois. Siinä kasvia leikellessä päätös chileihin palaamisesta syntyi; perus ruokachilien kasvatus ilman mitään hypeä.
Idätyslautta |
Olen keräiliä. Kerään pääasiassa suomalaista lasia, Arabiaa, Kupittaan Savea etc. Olen päivittänyt jonkin aikaa Instagram tiliä; @arpa0nheitetty. @arpa0nheitetty
Melko pian idätyslautan ja keräilyharrastuksen yhdistelmäkuva tuotti sähköpostiin muutaman kommentin siitä, pitäisikö minun opetella ensin perusasiat ja sitten ryhtyä opettamaan. Siis häh?
"Chilien idätysajankohta riippuu lajista. Jos haluaa kasvattaa tavallista peruschiliä (annuum), on nyt hyvä aika aloittaa idätys. Maaliskuu alkaa olla takaraja, jos ei ole kokenut kasvattaja. Itse kasvatan tänä kesänä Piment d'Espelette’ä, jonka tulisuus on 2/5, eli verrattain mieto ruokachili.
Chilitaimen ensimmäinen kukkiminen pitäisi saada ajoitettua kevätauringolle. Sitä ennen taimeen tarvitaan lehtivoimaa".
Siis tämä teksti Instagramissa veti joillekin herneen nenään, hellittäisi välillä...
Oikeasti rakensin idätyslautat kahteen isoon jugurttiastiaan.
Lähetän idätyslauttaterveiset Chilivaarille Tampereelle. Tsemppiä!
ChiliPark 2020
Kiitos terveisistä. Lautta on viritelty täälläkin. Vanhat tutut Pimiento de Padron ja Aji Cristal mukana suosikkeina.
VastaaPoista