7.3.2012

Capsicum Flexuosum

Käytössäni on kolme turvesäkkiä. Jossain niistä täytyy olla harsosääsken munia. Mitään muuta hyvää syytä aina vaan uudestaan ilmestyviin harsosääskiin en keksi. On ollut pakko turvautua jopa Raidiin. Nyt ei harsosääskiä juurikaan näy, mutta olen tullut hysteerisen ylivarovaiseksi. Paistan uunissa kaiken turpeen mitä käytän, 200 astetta 20 minuuttia.

Turvepaistos uunipellillä
Ensimmäiseen Orthex Piece of Eden säiliöruukkuun päätin istuttaa kolme Flexuosumin tainta. Kasvi vaatii pölyttyäkseen kahden eri yksilön kukat. Tämä istutus voi helpottaa pölytystä. Kasvit ovat saman ikäisiä, ja niiden kukinta on ollut tähän mennessä yht'aikainen.

Yleensä useamman chilin istutus samaan astiaan ei ole ollut mikään hyvä idea. Vastaavassa tilanteessa on toinen kasveista jäänyt hieman vajaalle. Säiliöruukun lannoitus on kuitenkin helpommin järjesteltävissä.

Flexuosumien juuristo
Taimet ovat olleet maitopurkeissa aika kauan. Juurikasvu on mielestäni heikkoa käytettyyn aikaan nähden. Kun ei ole aikaisempaa kokemusta näistä chileistä, niin on vaikea arvioida onko hidas juurikasvu normaalia.

Edelleen harsosääskien pelossa huuhtelin juuret. Parin tunnin liuotushoidon jälkeen veden pinnalla kellui viisi toukkaa, ei kovin suuri määrä kolmessa taimessa.

Flexuosumien turvepaakut likoamassa vedessä
En tiedä onko Flexuosum herkkä suoralle auringon paisteelle. Nämä yksilöt reagoivat kuitenkin suoraan auringon valoon voimakkaan negatiivisesti, useasta totuttelusta huolimatta. Tämä viritys saa kasvaa varjoisalla pohjoisikkunalla. Lisävalona käytän vielä tässä vaiheessa Megamanin 15W kasviESL:a, n. 6h/vrk.

Flexuosumit Orthexin Piece of Edenissä

 ChiliPark 2012