20.11.2019

Porsaan posket painekattilassa

painekattila
Porsaan poski on herkku. Posket tarvitsevat pitkän kypsyttämisajan. Neljä tuntia uunissa +125-150, tai tunti painekattilassa. Käytän itse painekattilaa.

Pitkää kypsennystä vaativien ruhonosien valmistusaika painekattilassa lyhenee pääsääntoisesti neljännekseen. Jos kypsennysaika uunissa on neljä tuntia, riittää painekattilassa tunti. Ajan ylitys ei huononna tulosta. Lihasta tulee ylikypsää ja mureaa, eikä se kuivu pidemmälläkään paineistusajalla.

Porsaan posket valmistuvat painekattilassa runsaassa tunnissa. Itse välipoistan paineistuksen, lisään ruokaan mausteita ja nopeasti kypsyviä ainesosia, vihanneksia etc.

painekattila
Wotkin'sille porsaan posket tulevat pakastettuina Saksasta. Suomessa poskia, kuten ei monia muitakaan ruhon osia, arvosteta raaka-aineena niin paljoa, että ne joutaisivat myyntiin lihatiskeille. Ne jauhetaan einesruokiin tai jauhelihaan, piiloon.

Kiinalaisille kelpaa kaikki. Uutisissa mainittiin, että kiinalainen maksaa sianlihasta 5 euroa kilo, mutta on valmis maksamaan ulkomailla tuotetusta kaksinkertaisen hinnan, 10 euroa kilo. Samalla hinnalla Suomesta saa Saksassa jäädytettyjä poskia Wotkin'silta.

painekattila
Poskissa on kalvot, ja jonkin verran marmorirasvaa. Niiden siistiminen on helppoa jos omaa vähimmäissorminäppäryyden, josta itse olen jäänyt paitsi. Rasva sulaa kattilassa liemeen.

Kalvojen poisto poskista - HK Lihakoulu (YouTube)

painekattila
Jos on käyttänyt ainoastaan tarjousliemikuutioita, ei tiedä mistä jää paitsi. Luomu mielletään helposti kalliiksi hömpäksi, mutta luomu liha- ja kasvisliemikuutioissa ei raha mene hukkaan. Kunnon savusilava tuo liemeen makua ja rasvaisuutta. Liemi helmeilee...

painekattila
En tiedä onko kevyt ruskistus pannulla tarpeen, vaiko hifistelyä, jonka tarkoituksena on nostaa kokin egoa. Painekattilassa liha pysyy mehevänä ilman ruskistustakin.

painekattila
painekattila

Porsaan posket painekattilassa


Poista poskista kalvot
Keitä litra vettä ja liuota siihen 1x luomu kasvisliemi-, ja 1x luomu lihaliemikuutio
Pistä ruskistetut posket ja savusilava painekattilaan ja kaada liemi päälle
Paineista kattila, pidä paine n. puoli tuntia, poista paine
Lisää valkosipulia, sipulia ja pari desiä punaviiniä
Paineista kattila uudestaan ja pidä paine 30-45 min.

ChiliPark 2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti