On ollut aika, jona kahvi keitettiin pannussa. Nyt kun on latte, macchiato ja espresso, tarvitaan niiden valmistukseen yhä monimutkaisemmin toimivia laitteita. Tai ainakin minä tarvitsen.
Olen ehdottomasti Starbucks fani. Suosikkikahvini on Caramel Macchiato. Mielestäni kahvin tulee olla makeaa.
"Sokeri on luonnontuote, sitä tulee käyttää" - Arvo Ylppö.
Baristan valmistama kahvi tulee arvokkaaksi; hankkimalla oman kahvikoneen säästää aikaa myöden pitkän centin. Kahdessa vuodessa olen saanut tästä koneesta ulos yhden espresson. En olisi uskonut että kuppi kotiespressoa voi tulla näin kalliiksi.
Ongelmaksi on muodostunut se, että minulla on vaikeuksia keittää kahvia jopa tavallisella kahvinkeittimellä. Olosuhteiden uhrina en aina ymmärrä miten jotain laitetta käytetään.
Normikahvinkeittimen käytössä on liikaa liikunnallisia osa-alueita, joita en pysty hahmottamaan. Tämän kahvikoneen toiminnot ja näppäimet eivät ole loogisia. Siinä on varmaan syy siihen yhteen ainoaan espressoon.
Olen kuitenkin ilmoittanut, että keitän tällä vielä kaikille kahvit kunkin toivomuksen mukaan.
Kuoro; "Sen päivän kun näkisi..."
ChiliPark 2015