13.7.2015

Kuningasrapu grillissä

Jos on katsonut tosi-TV sarjaa "Hengenvaarallinen saalis", tietää että kuningasrapu on häijyn näköinen otus, ja vaikeissa olosuhteissa pyydettävä.

Kamtsatkankarapu kuuluu kymmenjalkaisiin. Viidestä jalkaparista kolme paria on pitkiä, tässä grilliin menevässä yksilössä yli nelikymmensenttisiä. Neljännessä, etummaisessa jalkaparissa, on sakset. Viidennen jalkaparin jalat ovat pienikokoisia.

Oikeanpuoleinen saksi on yleensä suurempi.

Kolme jalkaa ja oikeanpuoleinen saksi painoivat n 1, 3 kiloa. Tämän ravun kokonaispaino oli nelisen kiloa, mikä on näille tällä hetkellä varmaan yleisin pyyntikoko.

Kun lähtee grillaamaan kuningasta, kannattaa varmistaa, että grillausvälineet ovat kunnossa. Kesät talvet ulkona säilytettävä pallogrilli on pitänyt kutinsa, mutta grillihiilet olivat säilytyslaatikossa imeneet itseensä vähän kosteutta. Niitä kuivateltiin kaasugrillillä.

Hiilien kuivumista odottaessa kuningasrapu sai maustua. Voisulaa, tilliä ja valkosipulia. Seosta tökitään kuoreen tehdyistä viilloista rapulihalle.

Grillausaika hiiligrillissä 12 - 15 minuuttia.

Kuningasravun puolikkaan toimitti pakastettuna Atlantin Kala Oy. Nämä tilasin Juhannuksen aikaan. Jos haluaa päästä herkuttelemaan, kannattaa seurata Atlantin Kalan FB sivuja. Suosittelen!

ChiliPark 2015