19.3.2015

Ilotalon avajaiset

Kastoin kasvihuoneen aikoinaan Ilotaloksi. Ilotalon Grand Opening oli pari vuotta sitten. Nyt kyseessä on kolmannen kauden avaus. Talo on pitänyt muotonsa. Juliana on ollut hintansa väärti.

Jos suunnittelee kasvihuoneen hankintaa, niin kannattaa harkita kunnon perustuksia ja vähän laadukkaampaa kasvihuonetta. Pääsee vaikeamman kautta helpolla.

Avajaisrituaalit käynnistää tuuletusluukun automaattiavaaja. Tänä vuonna se oli aikaisessa, aika reilusti. Kevät yllätti talviunisen pienviljelijän.

Automaattiavaajassa on sylinteri, jonka sisällä on jotain vahaa. Lämpölaajeneva vaha työntää sylinterissä olevaa mäntää, joka pakottaa mekanismin avaamaan luukun. Valmistajan suositusten mukaan avausmekanismi tulisi irroittaa luukun pidikkeestä talveksi, mutta hyvin on toiminut irroittamattakin. Valmistajan ohjeet ovat neideille. Tosimies lukee ohjeet vasta kolmannen vastoinkäymisen jälkeen. Tästä selvittiin kuitenkin voittajana.

Talvisin Ilotalo on toiminut tarvike "romu" varastona, kun asunnon varasto on täynnä tavaraa "romua". Eräillä on varaston lattialla matto, ja varaston perälle pääsee kävelemään. Meillä pitäisi matto naulata oven eteen pidättelemään varastossa olevaa tavaraa "romua" pursuamasta ulos. Vapaana olevalla tilalla on taipumus täyttyä...

Linnunpöntössä asusteli talvella joku tintti. Nyt saman näköinen tintti laajentaa nokkimalla pöntön suuaukkoa. On iskenyt jonkun paikallisen pulun, jonka tahtoo asumaan kanssaan pönttöön.

Tänä keväänä ei tilanne näytä kovin pahalta. Pesin syksyllä lasit painepesurilla, ja ne ovat talven jäljiltä yhä kirkkaat. Tarkoitus on täydentää oikean puoleista sivustaa runsaan metrin mittaisella NFT GT424:lla. Ebb&Flood-allas tulee takaseinälle.

ChiliPark 2015