11.4.2013

Ikkuna

Kevät on hienoa aikaa, jos ei satu astumaan siihen.

Kevät paljastaa ulkoilureiteiltä talven aikana sinne piiloitetut koiranjätökset. On myytti, että jätökset katoavat jos niiden päälle potkaisee kasan lunta. Armoton aurinko saa ne joka kevät esiin potkulumien alta ulkoilijoiden iloksi. On kuitenkin todettava että omana elinaikanani tilanne on parantunut huomattavasti. Suuri osa koiranomistajista toimii vastuullisesti. Pienenemään päin on käynyt se selkävaivaisten piiri joka sitkeästi sotkee paikat.

Matalalla kulkeva kevätaurinko paljastaa talven sotkemat ikkunat. On myytti, että ikkunat kirkastuvat sälekaihtimet sulkemalla.

Ikkunoiden pesu ei sinänsä ole kovin ikävää puuhaa, jos ei tarvitsisi siirrellä tavaroita ja kasveja pois ikkunan edestä. Joskus siihen on kuitenkin ryhdyttävä, ja se joskus oli tänään.

Trapadeira do Werner
Ensimmäisenä ikkunanpesuoperaation tieltä sai väistyä Trapadeira do Werner. Se oli naittanut ikkunalla itsensä tiukasti yhteen Aji Beniton kanssa.

Aji Benito
Näiden kahden irroittamiseen kului seitsemän kertaa enemmän aikaa kuin loppujen kantamiseen kuvauspaikalle. Toisiinsa kietoutuneiden hentojen oksien irroittaminen ei ole heikkohermoisten hommaa, varsinkaan jos irroituksessa on varottava kasvien kukintoja, tai raakileita.

Praetermissum & Cardenasii
Jostain syystä pidän näistä ryhmäistutuksista aina vaan enemmän. Mielestäni Praetermissumin ja Cardenasiin liitto on onnistunut. Praetermissum kasvaa pitkäksi hujopiksi, ja Cardenasii köynnöstää sen varteen. Täydellinen symbioosi.

Flexuosum
Syksyllä tapiksi leikkamani Flexuosum viihtyy eteläikkunalla huomattavasti paremmin kuin pohjoisikkunalla, eikä lähde turhia rönsyilemään. Flexuosum kukkii ja tekee hedelmää pienemmässä koossakin.

Onnistuneen ikkunanpesupäivän päätteeksi nostin pöydän alla keinovalossa kasvaneita taimia muutamaksi minuutiksi puhtaasta ikkunasta paistavaan kevätaurinkoon. Toisen laatikon taimet ovat vielä niin vaiheessa, etten uskaltanut niille paistattaa päivää. Kevätaurinko on pelottavan petollinen aroille taimille. Olkaa varovaisia siellä!

ChiliPark 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti