10.3.2013

Rajalla

Imatran Valtionhotellista ei osaa oikein sanoa onko se hieno, vai jokin ihan väärään paikkaan pudonnut saksalais-itävaltalainen linnanrohjake.

Kulutimme aikaa Valtionhotellin lähellä sijaitsevan Holiday Club Saimaan mökissä. Tälläkin alueella on mielenkiintoinen historia. Alkujaan alueella majoitettiin ja kestitettiin venäläisiä turisteja. Sittemmin aluetta hallitsi Rauhan mielisairaala vuoteen 2000. Nyt siellä valmistaudutaan taas kestitsemään venäläisiä turisteja, urakalla.

Alueella on vielä purkamattomia mielisairaalalle kuuluvia rakennuksia. Hyvällä mielikuvituksella voi rakennuksien rikkinäisistä ikkunoista kuulla yöllä entisten asukkaiden toivotonta valitusta.

Sijoituskohde on rakenteilla, kuten tuntuu olevan koko rajaseutu. Muistan hyvin ajan, kun jonkun rautakaupan ovessa oli lappu; "Vain kaksi venäläistä kerralla". Nyt ovet ja ikkunat ovat avoinna kaikille. Money talks, shit walks.

Holiday Club Saimaan yhteydessä on tanskalaisen O'Learys ketjun Irlanti-USA sporttipubi.

Bobby Orrs -pekonihampurilainen
Buffalo Wings
Suurissa televisioissa NHL, seinät täynnä asiaan kuuluvaa rekvisiittaa ja rento meno. Annokset isoja ja hyvin valmistettuja. Kaipaamaan jäi ainoastaan ylitsepursuavan ystävällistä ja asiakaskeskeistä jenkkipalvelua. Sitä kun ei Suomessa saa mistään.


ChiliPark 2012