16.2.2013

Hevonkakkaa

Kävimme kiertämässä lähistön puutarhamyymälät, etsimässä Biolanin Hevonkakkaa sekä fiilistelemässä tulevaa palstakautta. En ole suunnitellut palstan kasvivalikoimaa lainkaan. Siitä tulee varmuudella juurespainoitteinen.

Puutarhamyymälöissä on lähtötelineet paikoillaan. Prismassa oli tuotu sisään suurempi määrä turve ja multasäkkejä lavoilla. Kauhukseni totesin säkkien kosteudenpoistoreijistä pursuavan ystäviäni harsosääskiä isoina parvina, kun säkkejä vähän taputteli. Harsosääskien alkulähde on multasäkeissä.

Olen säilyttänyt omaa turvesäkkiä ulkovarastossa. Nyt kierrätän sieltä turvemullan taikinakulhon kautta. Hieman kosteutta ja viikko sisällä lämpimässä paljastaa turvemullassa olevat asukit, jos niitä on.

Biolanin Hevonkakkaa löysin yhdestä myymälästä, mutta se oli varastoituna ulos. Säkit olivat hitsautuneet jäällä niin kiinni toisiinsa, ettei niitä olisi saanut sorkkaraudallakaan irti. Myyjä tiesi kertoa, että Biolanin Hevonkakan valmistus on vaakalaudalla jonkun EU direktiivin takia. Mikä tätä maailmaa vaivaa?

Tämä vuosi on ollut hankalien kypärien vuosi.

Kourallisesta siemeniä ei yksikään itu tahtonut luopua suosiolla kypärästään.

Pistin hankala kypäräiset idut likoamaan idätyspurkkiin. Puolessa tunnissa kypärät irtosivat lähes itsestään. Nyt kypärättömät idut jatkavat kasvua Pluggboxissa.

ChiliPark 2012