30.6.2012

Bensaa suonissa

Nykyään en liiku paljoa maakunnissa. Ei ole tarvis, kun ei ole sukua sielläpäin. Leivän perässä olen aikoinani kiertänyt Suomea ristiin rastiin, joten paikka on kyllä tuttu.

Kävin Kainuussa syöttämässä sorsaa.

En tiedä hitustakaan sorsien ruokavalioista, mutta pulla ja ranskanleipä tuntui maistuvan tälle epelille. Kupu pulleana se lähti aina viemään saalistaan perillisilleen, ja ilmestyi kerjuulle kohta uudestaan.

Samalla reissulla kuvasin kiviä.


Vielä ei ole tarkempaa muistikuvaa siitä, mihin näitä kivikuvia tarvitsen.

Ilokseni totesin, ettei suomalainen liikennekulttuuri ole muuttunut piiruakaan menneistä. Kun Turkuun vievälle tielle tehtiin Suomen ensimmäinen ohituskaista, niin siellä sai aina kokeilla lentävää lähtöä.

Takapenkeillä on imetty hyvin isien opit.

Lentävillä lähdöillä tarkoitan kilvanajoa niiden kanssa-autoilijoiden kanssa, joiden puutunut kaasujalka herää henkiin aina ohituskaistojen kohdalla, ja jämähtää taas ohituskaistan loputtua pykälään alle nopeusrajoituksen.

Matkantekoa piristää aina tälläiset pienet poikkeamat normaalista ajorytmistä. Lisäksi suurta iloa tuottaa, ainakin itselleni, ne keskisormen näyttäjät, joiden vieressä nalkuttava vaimo ei anna siipalleen lupaa osallistua tähän kansanhuviin. Pullea keskisormi ohitettavan auton sivuikkunassa on tänään IN. Hyvä niin!

Tietkin ovat samassa kunnossa, jossa ne olivat vuosikymmeniä sitten, paitsi Savossa. Liekö savolaisilla niin huonot ritsat, että teiden hoitoon on panostettu erityisellä tarkkaavaisuudella. Ilolla tervehdin maakuntamatkallani niitä samoja kuoppia, joita väistelin jo viime vuosituhannella Suomea kiertäessäni. Ihan kun olisi tavannut vanhat ystävät taas.

Ensimmäiset Flexuosumin marjat kypsyivät. Pidän sopivana kypsyysasteena sitä, kun marjat putoavat pöydälle. Näin niiden siemenet ovat varmasti kehittyneet.

Kahdesta marjasta sain seitsemän siementä, mitä pidän hyvänä tuloksena, kun kyseessä on harjoituskappaleet.

Itse marjojen polte oli 1-10 asteikolla 5-6, joten ihan tulettomasta tavarasta ei ole kyse. Pakastan niitä sitä mukaa kun kypsyvät. Tarkoituksenani on tehdä marjoista hilloa.

ChiliPark 2012