7.6.2012

Self-Made Man

Odotan pelokkaana sitä päivää, jona jonkun kodinkoneen ostaessani saan mukaani kasan komponentteja ja kolvin. Siitä en enää selviä hengissä.

Näitä nykyajan palapelihuonekaluja nyt vielä jotenkuten normimies osaa kasata, kun ei ole sähköiskun vaaraa. Ei tarvitse vielä kutsua kotiin "Varamiestä", ja menettää siinä viimeisetkin miehisyytensä rippeet.

"Siinä se nyt on, Varamiehen kasaama hyllystökombinaatio. Kun oma mies ei osannut!" Help!

Ostimme Iskusta kaksi Today elementtihyllystöä. Sovittuna päivänä Itellan miehet kantoivat hyllystöt asuntoomme, 93 kollia. Today on tänään yhtä kuin kasa pahviin pakattuja maalattuja lautoja, joista varatonmies yrittää itse kasata kaupassa esitellyt ihanuudet.

Aikaisemmin jo kerroin, ettei pelkkä hyllyjen kasaaminen riitä. Seinä sen takana, tai itseasiassa koko olohuone, vaatii väripäivityksen. Kätevänä miehenä kasasin pahveista löytyneistä laudoista itselleni työskentelytason.

Lisää kuvateksti
Työtason jouduin myöhemmin purkamaan, sillä se keikkui uhkaavasti. Sokkelin ja ensimmäisen kerroksen väliin neuvottiin ohjeissa laittamaan pultit, joiden kannat keinuttivat koko laitosta.

Nykymaaleilla on helppo maalata, eikä suuria virheitä pääse syntymään, jos tuntee edes hieman maalauksen alkeita. Erityisen tyytyväinen olin Tikkurilan maalipöntön mukana tulleeseen kullan väriseen hökötykseen.

Kun aikansa hosuu, niin valmista tulee. Hitaastihan homma eteni, sillä ruumiinrakenteeni on sellainen, ettei se kestä kuin korkeintaan tunnin kerralla töitä. Toisen tunnin selkä, tai oikeastaan koko kroppa, huutaa hoosiannaa. Tunti töitä ja toinen torvisoittoa. Sitähän se Mauno Koivistokin mainosti.

En ymmärrä mikä idea on kiiltomaalata hyllystöjen tasot maalilla, joka ei kestä kun erittäin pehmeällä rätillä pyyhkimistä. Jo liikkeessä suositellaan hankittavaksi lipastojen päälle maalipintaa suojaavat lasilevyt.

Lasistamo Oy toimitti valkomaalatut lasit suojaamaan hyllystöjen päälitasojen herkkää hipiää.

ChiliPark 2012