8.5.2012

Susimarja, lausutaan "Goji"

Kevätaurinko on lämmittänyt viljelypalstan maan jo niin, että se alkaa olla lähipäivinä muokkauskunnossa. Vielä siellä on niin märkää, ettei savipohjaiselle maalle mene mielellään saappaita sotkemaan. Viimevuotinen latva-artisokka on vartioinut palstaa uskollisesti läpi kylmän talven.

Latva-artisokka
Kun Susimarjasta tuli trendikasvi, se nimettiin Goji-marjaksi. Kuka nyt susimarjoja syö. Susimarjoja, jotka kasvavat pukinpensaissa.

Susimarja
Viime kesänä kahdesta oksasta ja niiden kasvustosta juurruttamani Goji-marjapensas tekee kaikkiin oksiin silmuja. Tukikepit ovat talvi- ja rusakkosuojien jäljiltä vielä paikallaan. Goji on nopeakasvuinen, joten uskon että tästä muotoutuu ihan varteenotettava pensas pihallemme.

Kaikessa kiireessä tomaatin taimet pääsivät venähtämään pluggboxissa hieman liikaa, eikä maitotölkkejäkään ollut tilanteessa tarpeeksi.


Yli neljästäkymmenestä taimesta olen saanut tähän mennessä kuusitoista istutettua. Vielä on jonkin verran maitoa juomatta...


Ebb & Flood

Testitaimet
Ebb & Floodissa olevien kasvien kasvuvauhti on ollut tasaista. Viimeisen kuvanoton jälkeen taimet ovat kasvattaneet itsensä lamppuihin kiinni. Viimeaikainen kasvu on ollut n. 5 cm/päivä. Taimet ovat haaroittuneet hyvin, ja ovat elinvoimaisen näköisiä.

Aloittaessani veden EC arvo oli 2,5, nyt se on 1,7. Arvot ovat huomattavasti korkeammat niistä, mitkä mainitaan ChiliWikissä, mutta lähdin tarkoituksella isommalla lannoitemäärällä liikkeelle. ChiliWikin mukaan veden EC arvot ovat nyt kukintaan sopivat, mutta näillä näkymin nostan veden EC:n kohta lisälannoituksella takaisin kahteen ja puoleen.

Pöydän, jonka kansilevyn alla on kolme T5 loistelamppua, jalat ovat kierteillä nostettavia. Nostovaraa on n. 50 senttiä. Tällä kasvuvauhdilla tuskin kannattaa aloittaa suuritöinen nosto-operaatio. Pitää siirtää lamput tavoittaneet taimet jonkinlaisiin ämpärivirityksiin.

 ChiliPark 2012