15.5.2012

RemonttiReiska ja Varamies

Kun nainen sanoo "Mä tahtoisin...", tietää se miehelle hommia.

"Mä tahtoisin tuohon sellaisen matalamman kirjahyllyn". Tästä lähti liikkeelle vyöry, joka lumipallon tavoin kasvaa kasvamistaan. RemonttiReiskalle löytyi taas töitä.

En ole mitenkään hyvä remonttihommissa. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta.  Olen saattanut remonteillani 2004 rakennetun asuntomme osittain neuvostoretroksi. En ota kaikkea omaan piikkiini, pistän osan rakennusliikkeen huolimattomuudeksi.

Nykyasuntojen sisäovet ovat onnettomia pahvivirityksiä. Päätin muutama vuosi sitten vaihtaa ne kokopuisiksi. Vessan oveen vaihdoin samalla tiivistetyt karmit. Olisi pitänyt tietää, ettei nykyasunnoissa ole yhtään suoraa seinää. Tämänkin homman olisin jättänyt suosiolla ammattilaiselle.

Rakennusvaiheessa asennetun karmin listat oli veistelty ja rakennettu useasta kappaleesta, eikä ne silti istuneet hyvin, irvistelivät sieltä sun täältä. Itse olen yrittänyt eri variaatioita, mutta olen epäonnistunut veistelyissä. Päin P:tä rakennettuun kipsiseinään on tosi vaikea saada istutettua standardikarmit. Tämä puolustuksekseni.

Näillä uusilla maaleilla pärjää vähän tumpelompikin. Vielä kun valitsee silkinhimmeän maalin, niin ei pienimmät virheet peilaa.

En tiedä millä menetelmällä rakennusliikkeet roiskivat valkoisen värin asuntojen seiniin, todennäköisesti ruiskulla. Maalausjälki on pulverimaista aaltoliikettä. Pitäisi tasoittaa seinät uudelleen. Se on liian iso homma, joten tyydyn reikien paklaukseen ja pohjamaaliin. Ilman kunnollista pohjamaalausta värikerroksen alta kuultaa rakennusaikaiset paklaukset läpi vielä kolmannenkin maalikerroksen alta.

Tästä lähti hyvin palvellut Pikantti hyllystö pois. Tilalle tulee niin ikään kotimaista Iskua "Today".

Alkuperäinen remontin kohde
Osa Pikantista sijoittuu muualle asuntoon, osa menee varmaan varastoon, joka on jo nyt täynnä.

Pikantin vitriini yläeteisessä
Remontti tuppaa aina laajeta, niin nytkin. Jos kerran alkaa telan kanssa hosumaan, niin samallahan sitä maalaa useammankin seinän.

Psykedeelinen inspiraatio
Sain jonkin asteen inspiraation kun muutimme tähän asuntoon 2004. Nyt pitäisi päättää, onko inspiraatio aikansa elänyt. Tapettipalan hommasin Tapettitalon laajasta vanhojen tapettikuosien varastosta. Muistaakseni Birger Kaipaisen suunnittelema kuosi. Siitä tunnistaa kyllä Kaipaisen, jos tuntee hänen Arabia töitään. On kyllä vähän psykedeelinen. Tuolla kun vetää makuuhuoneen seinät, niin ei tule ihan heti uni.

Maalausremontista on siirrytty kevyt askel keittiöön. On esitelty Lasistamon sivuilta printtilaseja tiskipöydän taustaksi, kun piti etsiä lasilevyt kirjahyllyjen päälle. Kiiltomaalatun hyllyn tasopinta on arka naarmuuntumaan, ja siihen olisi hyvä hankkia lasilevyt suojaksi, kerrottiin Iskusta.

Viljelypalstalle tarjottiin kimppatilauksena käytettyjä lavakauluksia. Lämpökäsitellystä puusta kootut kierrätyslavakaulukset toimittaa suoraan viljelypalstalle Ullakkopuoti, a'20€/kpl. Tilasin palstalle 3 kappaletta. Jos itse alkaisi väsäämään pitkästä tavarasta, niin ei taida jäädä työlle tuntipalkkaa, ja peukalo säästyy vaurioilta.

ChiliPark 2012