28.4.2012

Ebb & Flood & Co.

  Ebb & Flood toimii ihan itsekseen. EC-arvot pysyvät edelleen hieman yli 2000 mikrosiemensissä. Veden lisäystarve on n. 2 litraa viikossa. Aika vaivaton tapa kasvattaa. Hydrokasvatuksesta puuttuu kuitenkin se jokin, en osaa sanoa mikä. Olisiko niiden jonkinlainen riippumattomuus kasvattajasta. Hydrokasvit ovat vähän kuin kissoja.

Ebb & Flood 
Harjoittelen yhä chilien kuvaamista. Lasikuvaukset ovat kasveihin verrattuna helppoja. Pyrkimyksenäni on ottaa chileistä kuvia ilman jälkikäsittelyä. Chilikuvauksissa viehättää se, että ensin on kasvatettava kuvaukseen sopiva kasvi, ja sitten otettava siitä onnistunut, oikein valaistu kuva. Ei sovi heikkohermoisille. Tässä tämänhetkinen tasoni, johon en ole itse lainkaan tyytyväinen.

Capsicum Flexuosum
Flexuosum on kasvattanut muutaman kukan. Piece of Edenissä on kolme yksilöä, jotka kukkivat yhtä aikaa. Flexuosumin kukan hedelmöitys ei onnistu saman kasvin kukkien kesken, joten pensselipölytys tällä ratkaisulla on helppoa.

Rocoto Peru Cusco
Trapadeira Do Werner
Brasileira 3 Lobos
Brazilian Starfish
Pimenta Da Neyden lehdet pitäisi olla tumman punertavat, lähes mustat. Hyvässä valossa ne tummuvat nopeasti, mutta kasvi aloittaa heti kukinnan. Pohjoisikkunaa käyttämällä olen pitänyt kasvien kukinnan aisoissa. Haluan, että kasvilla on tietty koko ennen kun annan sen kukkia. Vaatii hieman edes takaisin kantamista, ja kikkailua lannoituksien kanssa.

Pimenta Da Neyde
Galapagoensestä katkaisemani latva on tehnyt kivivillassa juuret. Olen päättänyt kasvattaa sen passiivihydrossa, jossa ei käytetä mitään teknisiä apuvälineitä. Tässä kuvassa oleva kasvaa turpeessa.

Galapagoense
ChiliPark 2012