20.4.2012

Digitaaliaika

Olen ehdottomasti mekaanisen ajan ihmisiä.

Ebb & Floodissa pitäisi saada pumppu pumppaamaan vettä alasäiliöstä kasveille kaksi kertaa päivässä, viisi minuuttia per kerta. Näille pirun digitaaliajastimille se ei jostain syystä sovi. Joka kerta kun ajastimeen laitettu aika käskee niiden lopettamaan virransyötön, ne nollaavat itsensä.

Mitä tekee digitaaliajastimella, joka pitää ohjelmoida joka tehtävään uudelleen?

Kyse on kai jostain virtapiikistä, en tiedä. Luulisi että insinöörit olisivat suunnitelleet sellaiset vehkeet, jotka eivät noteeraisi pieniä virtapiikkejä, mutta kun ei. En kyllä usko että ihminen on käynyt kuussa.

Biltemasta ostin digitaalisen ajastimen, joka ei suostu tekemään oikein mitään. Olen etsinyt sen kyljestä kolikkoaukkoa, josko se toimisi niillä. Heti kun silmä välttää, tämä insinööritaidon mestarinäyte nollaa itsensä. Samaa ajastinta myy näköjään myös Verkkokauppa.com.

Digitaalinen nolla 
Käytyäni läpi useita kaapista löytyneitä toimimattomia ajastimia, kaivoin kätköistäni vuosia sitten ulkovaloajastimeksi hankkimani "mustan hevosen". Sillä lähti homma toimimaan.

Vanha uskollinen ulkovaloajastin
Ebb & Flood toimii muuten hyvin. Aloitin aika suurella lannoitusmäärällä, ja Limon'n lehdet protestoivat hieman. Kun EC-mittarin lukema näyttää 2000 - 2500 mikrosiemensiä, niin Limon avaa lehtensä. Heti jos menee hiemän överiksi, se alkaa käpristelemään niitä.

Limon'n lehdet ylilannoituksessa
Lisäsin Ebb & Floodiin yhden Lemon Dropin. Pienessä kivivillakuutiossa hyvät juuret kasvattanut taimi pääsi isoon kuutioon.

Pieni kivivillakuutio istutettuna isoon
Kuivassa ja lämpimässä huoneilmassa vettä haihtuu resosta yllättävän paljon. Laitoin jeesusteipin merkiksi ylävesirajaan, niin pystyn paremmin seuraamaan veden haihtumista. Haihtumisen huomaa kyllä nopeasti EC-mittarin lukemastakin, kun vesi väkevöityy.

Ebb & Flood 18.04.2012
ChiliPark 2012