1.6.2015

Teeluu

Pienviljelijän ensimmäinen erä on pulkassa. Plantaasin möyhittyyn savimaahan on kylvetty kesän herkkuvihannesten siemenet odottamaan luvattua lämmintä kesää. Ne on suojattu epävarmojen sääennusteiden varalta harsoin.

Mullan alle pääsi tänä kesänä; peruna, porkkana, lanttu, nauris, salaatti, punajuuri ja sipuli. Monivuotisena plantaasilla kasvaa maa-artiosokka, mansikka, musta viinimarja, raparperi, piparminttu ja karviainen. Näiden hyötykasvien lisäksi siellä kasvaa lukematon määrä hyödyttömiä kasveja, jotka aiheuttavat viljelykesään ainoastaan ylimääräistä työtä. Kiitos avustajille!

Raskaan päivän päätteeksi on hyvä syödä kunnon pihvi.

T-luupihvejä ei ihan joka kaupasta saa, Wotkinsilta niitä sai. Yhden T-luupihvin paino on n. puoli kiloa, joten siitä riittää hyvin yhdelle henkilölle.

T-luupihvi on naudan fileeselkää, jossa on mukana sekä sisä-, että ulkofilee. Kun fileeselästä leikataan 2 - 6 cm:n paksuisia viipaleita, saadaan T-luupihvejä. Jos fileeselästä leikataan tätä paksumpia viipaleita, saadaan porterhouse pihvejä,  "kaksois" T-luupihvejä, joiden paino lähentelee kiloa. Siinä on jo isolle miehellekin syötävää...

ChiliPark 2015