18.6.2015

Siisti piha

Jos työ olisi herkkua, niin herrat tekisivät sen itse!

En ole hanakka työn perään. Siihen on monta syytä; eikä vähäisimpänä se, ettei fysiikka kestä. Joitain töitä voi kuitenkin helpottaa työvälineillä niin, että heikompikin niistä selviää.

Jos saisin valita, hankkisin päältäajettavan nurmikkojen hirmun. Valinnan torppaa vaimo, sekä liian pieni piha. Päältäajettavalle ei ole sijaa eikä tilaa.
On tyydyttävä muihin työtä helpottaviin vaihtoehtoihin.

Hankin ensimmäisen sähkökäyttöisen Boschin Rotak 32 ruohonleikkurin kymmenen vuotta sitten. Se on palvellut hyvin sekä meitä, että joitain naapureita. Vanha kone toimii edelleen erinomaisesti. Sen ainoa heikkous on johto, jonka kömpelö koneenkäyttäjä onnistuu leikkaamaan liian usein poikki.

Vanha uskollinen johtoRotak vaihtui akkuRotakiin, jonka maskuliinisen muotoilun rinnalla vanha kone näyttää vähän rassukalta. AkkuRotak on valmis töihin, takapyörät sutii jo...

Boshin akkukäyttöinen ruohonleikkuri on Rotak 32 Li. Sen leikkuuleveys on 32 senttiä, ja siinä on lithiumakku. Siinä missä johtoRotakin moottoria ohjattiin yksinkertaisella kammella, akkuRotakiin on istutettu sporttinen ohjaustanko. Keskellä on turvanappi, ja kahvoissa koneenkäyttönapit, joissa kaikissa on sama funktio. Konetta voi pyörittää neljästä eri kahvapaikasta.

Lithiumakku on piilossa etumaskin takana. Sen teho riittää hyvin pieneen pihaan. Lithiumakuissa ei ole latausmuistia, joten lyhyenkin käytön jälkeinen lataus ei vaikuta akun elinikään.

Vähäisellä käyttökokemuksella olen melko varma siitä, että akkukäyttöiset pihatyöstökoneet ovat tulleet meille jäädäkseen. Niille on käyttöä myös sähköttömällä viljelypalstalla.


ChiliPark 2015