7.6.2015

Bird Life

Elävän tulen ja meren aaltojen katseleminen rauhoittaa mieltä. Räiskyvä tuli vangitsee huomion. Olisiko joku alkukantainen tulensäilytysvaisto. Kun istuu meren rannalla, niin alkaa kuin itsestään laskea: onko seitsemäs aalto kuudesta edeltäjistään poikkeava? Tietäen että seitsemäs aalto on myytti, vaikkakin vanki nimeltä Papillon otti hatkat Pirunsaarelta seitsemännellä, isommalla aallolla.


On rauhoittavaa seurata kuinka lintupariskunta ahertaa lähes taukoamatta poikastensa eteen. Siinä, missä ihmislapsi viedään tarhaan ja haetaan sieltä pois, sinitiaispariskunta kantaa satoja kertoja herkullisia hyönteisiä kitojansa aukoville untuvikoilleen. Ihan vaivatonta ei ole lintujenkaan elämä.

Kun en tunne lintujen perhe-elämää kovin hyvin, kuvittelin että munien kuoriuduttua pöntöstä kuuluisi tasainen kakofonia. Hiljaisuuden vallitessa emot ravaavat pesään ja pesästä. Kun menee ihan lähelle pönttöä, niin sieltä kuuluu hiljainen sirinä.

Sinitiaispoikaset eivät siis ole, ainakaan vielä, kovin äänekkäitä. Emot ääntelevät keskenään ja tunkeutujalle, kun menee seisoskelemaan liian lähelle pönttöä. Pihalla liikkujaa ne eivät enää säiky.

Pihapiirissämme on satakunta metriä orapihlaja-aitaa. Tänä kesänä yhteen sen oksista ilmestyi kukkia. Luulin että kyseessä oli seitsemäs ihme.

Tutkittuani asiaa totesin, että orapihlaja on rohdoskasvi; sillä on rohdoksena parantava vaikutus  hermostuneisuuteen ja lievään unettomuuteen. Teeksi haudutettuna 5 g kuivattuja lehtiä ja kukkia tai 15 g kuivattuja marjoja /vrk.

Kasvi, joka tähän asti on tuottanut lähinnä kirvaharmia ja leikkuuvaivaa...

ChiliPark 2015