29.6.2015

Messut vai markkinat?

Vääksyn Antiikki- ja Keräilymessut

Antiikkia, keräilyä, designia, retroa, vintagea......

Asikkalan Vääksyn liikuntahallin täydeltä nostalgiaa ja mummolan muistoja. Löytöjä kotiin, keräilyyn ja kesäasunnolle! Pääsyliput aikuisilta 6 €, alle 18-vuotiaat maksutta. (Molempina päivinä kello 14-16 välillä aikuisten sisäänpääsy vain 4 €)

Keräilijä on kaihtanut tämäntyyppisiä messuja, en tiedä miksi. Yksi syy on varmasti niiden hintataso. Myyntiargumenttina käytetään usein netistä löytyviä ylimpiä pyyntihintoja, mikä johtaa tottumattoman ostajan usein harhaan. "Se on halpa, netissä samanlaisesta on pyydetty xxx euroa" oli näilläkin messuilla usein kuultu lause. "Pyydetty" ei ole kurantti vertailuarvo!

Kauppa on kauppaa, ja ostajat määräävät viimekädessä oikean hintatason. Mitään edullisia "löytöjä" ei messuilta ehkä kannata odottaa, hyviä löytöjä kyllä.

Lasitavara oli näiden messujen ehdoton ykkösartikkeli. Lasit olivat hyvin esillä, ehjiä ja puhtaita. Myyjät olivat hyvin perillä myymistään tavaroista, ja informaatiota niistä sai hyvin. Aloittelevalle keräilijälle tälläiset messut ovat hyvä tietolähde, ja miksei ostonpaikkakin.

Vaikka keräilijä ei messuista innostu, on messut erinomainen hankintapaikka jos hakee kotiinsa laatutavaraa. Sitä näiltä messuilta löytyi, nelisenkymmeneltä myyntipöydältä.

Pääsymaksu takaa sen, ettei "renkaidenpotkijoita" messuilla näy, joten kierroksen sai tehdä parhaaseen kauppa-aikaan rauhassa. Myyjien kommenteista päätellen asiakkaita olisi saanut olla enemmän. Vähäinen asiakasmäärä kaventaa tinkimisvaraa.

Vääksyn Antiikki- ja Keräilymessut olivat positiivinen kokemus keräilijälle.

Vermon Konttitorilla kohdataan kesäsunnuntaisin. Merimieskirkko toivottaa lämpimästi niin myyjät kuin ostajatkin tervetulleiksi Konttitorille.

Löytöjä metsästävä keräilijä suuntaa kesäsunnuntaisin Vermoon. Aurinkoisena sunnuntaina paikalla oli 250 myyjää ja tuhansia kävijöitä. Täällä tuupitaan ja tönitään. Liikkeellä on paljon ulkomaalaisia ostajia.

Konttitorilla myydään tavaraa suoraan auton takaluukusta. Usein myyntiartikkelit on levitetty pitkin myyjälle osoitettua parkkiruutua. Täällä pääsee oikeaan markkinatunnelmaan. Tinkimisvaraa löytyy lähes aina, ja kaupankäynti on leppoisaa. Tavara on joskus melko sekalaista, mutta kaiken kaaoksen keskeltä on ajoittain tehty hyviä ja edullisia löytöjä, joita aamun trokariostajat eivät ole huomanneet.

Messut vai markkinat? Ehkä sittenkin markkinat!

ChiliPark 2015