16.6.2013

P I O N I

Pionit avaavat nuppujaan. On se aika vuodesta, jolloin kannattaa tuhlata vapaa-aikaansa Viikin Pionipuistossa käyntiin. Itse en ole siellä sateiden takia käynyt, mutta ne joita ei ole tehty sokerista; tervemenoa.

Ilotalo alkaa muistuttamaan kasvihuonetta. En käytä mitään keinolannoitteita. Kastelen kun kasvit näyttävät sitä tarvitsevan. Mielestäni yksi virhe kasvatuksissa on ylihoitaminen. Voi olla että kasvuvauhti on menetelmilläni hieman hitaampaa. Olen ottanut tavoitteekseni määrän sijasta laadun.

Arola-kurkku ei ole itsepölytteinen, joten sen kukkia pitää käydä pölyttämässä pensselillä. Olen pyydystänyt laiskuuttani pihalta kimalaisia Ilotaloon, mutta ne eivät siellä kauan viihdy ja karkaavat tuuletusluukusta paremmille apajille. Mikään ei ole niin tylsää hommaa kuin olla kontillaan ja pensselöidä kukkia...

Kasvatan ensimmäistä kertaa Goat's Weed-chiliä. Mielestäni se on yksi kauneimmista chilikasveista mitä olen kasvattanut. Odotan mielenkiinnolla sen kukkimista.

Kaikki muut Ilotalossa kasvavat chilit kukkivat.

Kurpitsat majailevat vielä Ilotalossa, mikä saattoi olla niiden pelastus. Muutama päivä sitten yöllä oli tosi kylmä, eikä kurpitsa pidä alle kymmenen asteen lämpötiloista. Ensi viikolla on tarkoitus siirtää ne plantaasille.

Finnurmen siirtonurmi voi hyvin. Ensimmäistä kertaa pihallamme on kunnon nurmikko, jolle voisi mennä kävelemään paljain jaloin. Nyt sen estää lannoitus, joka värjäisi jalkapohjat punaisiksi.

ChiliPark 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti