6.6.2013

Kahvia vai teetä?

 Turdus merula
Jos on käynyt turkkilaisessa nahkatakkikaupassa hieromassa kauppaa vaimon himoitsemasta mokkatakista, ja juonut siinä sivussa lasitolkulla makeaa turkkilaista omenateetä, ei voi kehua olevansa teeasiantuntija.

Hopeateetä olen joskus juonut, ja Liptonin pussiteetä. Liptonin pyramidipussin olen nähnyt kuvassa. Liekö pyramidi huijaus vai optinen harha, sillä kuvissa se näyttää tetralta. Liptonin pyramidi kuulostaa jotenkin laillisemmalta kuin Liptonin trippi. Voi olla että olen tässä asiassa väärässä, kun en ole pyramidia kupissani uittanut, enkä siis sellaista nähnyt luonnossa.

Tähän vähäiseen teekokemukseeni tukeutuen olen nyt innostunut teestä. Tämä on kolmas yritys. Ensimmäisellä innostuin vuosia sitten vihreästä teestä, ehkä sen terveysvaikutusten vuoksi. Ostin paketin vihreää pussiteetä. Se on vielä avaamattomana kaapissa, tai roskissa.

Toinen aalto iski kun Teekauppa teki edullisen tarjouksen. Kahville uskollisena nekin teet ovat vielä juomatta.

Nyt on teefasiliteetit kunnossa kolmatta yritystä varten.

Aloittelijana ostin sitä mitä muutkin, tiedostaen että nettikaupassa "mitä muut ovat ostaneet" voi olla ihan hyvin "nämä pölyttyvät hyllyssä". Hienot nimet lisäsivät ostohalukkuuttani; Tie Kuan Yin, Marrakech Mint, Lapsang Souchong, Pu'erh Tuocha.

Tänään keitin ensimmäiset iltapäiväteet Tie Kuan Yinistä. Hunajalla makeutettu iltapäivätee paahteisella patiolla oli vaivansa arvoinen. Tästä on ihan hyvä jatkaa.

Nyt pihalla kukkii pensasmustikka.

 Patriot
Olosuhteet kukinnalle ovat hyvät. Jotenkin näyttää että kukkia on edellisvuosia vähemmän. Osa on tosin vielä nuppuina, joten tilanne voi vielä elää.

ChiliPark 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti