27.6.2013

Oman maan mansikka

Mansikkasesonki on tulossa kohti hekumaansa. Lehtitietojen mukaan pääsato kypsyy nyt nopeasti, mikä vaikuttaa varmasti mansikoiden hintaan kuluttajan eduksi. Olkoot säät suosiollisia mansikoiden- ja auringonpalvojien iloksi.

Oman maan mansikoita valittaessa tuli varmaan tehtyä virhearvio. Lajike jonka valitsin on niin makeakuorinen, että se kelpaa mehiläisille erinomaisesti.  Jos ei käy päivittäin poimimassa kypsynyttä satoa, niin isosta osasta mansikoita on punainen kuoriosa syöty siististi pois.

Pensasmustikat ovat vielä pieniä ja raakoja. Pensasmustikat sokeroituvat nopeasti, joten odottavan aika ei ole pitkä.

Ilotalo elää omaa elämäänsä. Sen ylläpitoon riittää kastelu ja pitkiksi kasvavien kasvien tukisidonta.

Kasvit täyttävät hyvissä olosuhteissa nopeasti niille tarjotun tilan. Ensi vuonna olen kasvien valinnassa ja sijoittelussa astetta viisaampi. Yrtit ja salaatit kasvatan jossain muualla.

Lyhyen sadekuuron viilentämässä illassa asensin Ilotaloon automaattisen kastelujärjestelmän, jonka jätin ennen Juhannusta laiskuuttani vaiheeseen. Järjestelmän asentaminen oli helpompaa kuin kuvittelin. Kymmenen litran vesisäiliö tuskin riittää kovin pitkään poissaoloon. Valon läpäisevä säiliö täytyy vielä peittää leväkasvun estämiseksi.

ChiliPark 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti