2.6.2013

Kesäkuu

Kirsikan kukinta on nopeasti ohi. Sen aikana puusta on kuulunut tauoton pörinä, mikä lupaa hyvää kirsikkasatoa.

Varjomorellin marja on hapan, mutta ihan syömäkelpoinen.

Kesäkuu tuli, hyvistä valmisteluista huolimatta, nopeasti vastaan. Aika paljon on vielä istutuspuolella tekemättä. Kaikki kasvaa kuitenkin niin nopeasti, etten ole aikatauluista vielä huolissani. Suurin työ on ehkä perunamaassa. Honda saa muokata vielä kertaalleen sen huomenna.

Mansikka kukkii kiitettävästi. Taimet ovat kaksi vuotta vanhoja, joten niiden on aikakin tuottaa hieman suurempi sato. Viime kesä oli mansikoiden osalta pieni pettymys.

Piparjuuri
Plantaasilla kasvaa edellisen viljelijän istuttama piparjuuri. Emme ole itse osanneet hyödyntää sitä vielä. Olen kyllä kaivanut muutaman juuren ylös kokeeksi. Juuren voimakas aromi saa silmät kyyneliin.

Ruohosipuli kukkii
En pidä erityisesti orapihlaja-aidasta.

Pari päivää sitten tutkin pihamme rajaavan aidan, eikä siinä näkynyt kirvoja. Tänään sen uusi kasvu kuhisi niitä. Olen ensihätään torjunut niitä kylmällä vesisuihkulla. Seuraavaksi leikkaan aidasta kukinnon pois ja käsittelen sen mäntysuopaliuoksella. Luvassa on tahmainen päivä.

Siirtonurmi on juurtunut alustaansa hyvin. Kohta sen voi leikata ensimmäisen kerran.

Onneksi orapihlaja-aidassa viihtyvät kirvat eivät leviä muihin kasveihin. Ei tarvitse pelätä niiden leviämistä Ilotaloon.

Ensikertalaisena kasvihuonekasvattajana tämä vuosi menee opetteluun. Pitää saada jonkinlainen tuntuma miten kasvit, joita on tottunut kasvattamaan taivasalla, käyttäytyvät lasien suojissa.

Chilien osalta kaikki on sujunut tähän asti hyvin. Aikaisempina vuosina niihin tuli kiinnitettyä ehkä enemmän huomiota. Kylmien öiden vahtaamisen poisjääminen helpottaa kasvatusta huomattavasti.

Tervetuloa Kesä!

ChiliPark 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti