14.11.2019

Stroganoff haudutuspadassaPeltokorte selätti pienviljelijän ja pakotti vaihtamaan alaa. Viljelypalstalla odottaa siirtoa kolme jättiläisvadelman pensasta, ja sitten se on finito, the end. Pienviljelijästä tulee pienpuutarhuri, ja oman elämänsä gourmee kokki.

Syksyn sadolla ei henkseleitä paukuteta. Jos appee olisi pienviljelystä kiinni, niin henkselit paukuttaisivat kylkiluita. Sato sisälsi lähinnä porkkanaa ja joitain arvoituskurpitsoja.

Spagettikurpitsa

Spagettikurpitsa

Spagettikurpitsan (Cucurbita pepo) nimi juontuu siitä, että pehmeäksi kypsennetyn kurpitsan hedelmäliha irtoaa kuorestaan lusikalla tai haarukalla kaavittuna kuin spagetti. Ulkomuodoltaan kokonainen spagettikurpitsa muistuttaa värinsä ja muotonsa puolesta isohkoa hunajamelonia. (Martat)


Haudutuspata

Jos katsoo TV kokkiohjelmia, ei voi kun ihmetellä kuinka jouhevasti annokset valmistuvat. Olen varma, että julkkiskokin apuna on apukokkiarmeija, joka silppuu pilkkoo ja siivoaa julkkiksen pöperöt ja jäljet. Oma kokemukseni pelkän kaurapuuron keittämisestä on hirveä sotku.

Sotkun minimoimiseksi on hankittava apulaitteita. Ruoan valmistus on välinelaji.

Hankin Electrolux 7000-sarjan haudutuspadan, mikä meitä puuttui.

stroganoff

Haudutuspatoja löytyy moneen lähtöön. Tässä on kaikki tarvittavat nippelit, ja keraamisen padan koko hieman yli sopivan (n. 7 litraa). Tällä saa hernerokan tarvittaessa isommallekin väelle.

Hintahaitari padalle on alle viidenkympin ja satasen välillä. Itse ostin tämän alle viidelläkympillä nimeltä mainitsemattomasta verkkokaupasta, postimaksuineen.

Stroganoff

Stoganoff on venäläinen lihapata. Kun pata on saanut alkunsa 1700-luvulla, on vaikea päästä sopuun siitä, mitä alkuaineita alkuperäinen stroganoff sisälsi. On pakko soveltaa. Halutessaan voi pataan sujauttaa pakkasesta syksyn sienisatoa, sillai venäläisittäin.

1 kg naudan palapaistia (naudan paistia)
voita lihan paistamiseen
5 rkl maissijauhoa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl sinappia
1 tlk tomaattisosetta
5 dl liha/kasvislientä
purkki smetanaa
1 dl kuohukermaa
2 herkkukurkkua
valkopippuria
ripaus sokeria ja suolaa

Mausteita voi vähentää tai lisätä, oman maun mukaan.

Olemme tykästyneet Wotkin’sin tehtaanmyymälään heti sen avaamisesta alkaen. Lihakaupan miljöö ja ystävällinen palvelu on harvinaista herkkua nykyään. Sieltä lihansyöjä on saanut aina kaiken tarvittavan kohtuuhintaan, eikä laadusta ole tingitty. Stadin paras lihakauppa! Lihat tähän ostettu valmiiksi paloiteltuna, palapaistina. Säästyi kalvo- ja leikkuusulkeisilta.
stroganoff

Ruskista lihat kevyesti voissa ja laita ne haudutuspataan
Keitä 5dl vettä johon 1x liha- + 1x kasvisliemikuutio
Kaada liha/kasvisliemi haudutuspataan
Laita haudutuspata miedoimmalle lämmölle 8:ksi tunniksi
Kuullota silputut sipulit ja lisää ne pataan
Lisää tomaattisose ja sinappi

2h:
Lisää suola, sokeri ja valkopippuri

stroganoff
Stroganoff haudutuspadassa, lisää maustekurkku, smetana, kerma ja veteen liuotettu maissijauho

7,5h:
Lisää smetana ja kerma, veteen liuotettu maissijauho ja pilkotut maustekurkut

8h: Valmis!

stroganoff
Stroganoff haudutuspadassa, tarjoiluehdotus

©2019 ChiliPark

1 kommentti:

  1. Pitäisi ostaa samanlainen pata ja kokeilla hirvenlihan valmistusta. Olisiko jossain ohjetta?

    VastaaPoista