29.3.2016

Kevätpalstalla

Viikin viljelypalstat
Raparperi on ensimmäisiä talviunilta herääviä kasveja viljelypalstoilla. Niiden helakanpunaisia kasvualkuja näkee palstoilla, jotka ovat kuivemmilla alueilla. Pääosin palstat ovat vielä veden vallassa, maa on semijäässä. Ojat ovat sulat, mutta sammakot eivät ole vielä kutupuuhissa. Talvella on edelleen ylivalta, vaikkakin osa päivistä on jo keväisiä.

Plantaasi on sadonkorjuun jäljiltä vielä syysmuotissaan ja mutaista. Tänä keväänä on pakko puuttua mutaisuuteen, ja yrittää parantaa maata turpeen lisäyksellä. Paikka on tuulinen, joten kovin paljoa turvetta ei kerralla voi lisätä tuulen vietäväksi. Jokavuotisesta hiekan lisäyksestä, jonka vuokranperijä tarjoaa, ei ole muuta kuin haittaa. Hiekka betonisoi savi/muta maan, eikä siihen saa kuivalla säällä porkkanansiemenille koloja muutoin kuin rautakangella.

Olen suunnitellut lavakehikoiden uudelleenjärjestelyä niin, että kaksi kehikkoa tulee päällekkäin. Korkeutta on nostettava paremman sadon toiveessa. Pari viime kesää on ollut pienviljelijälle tuotannollisia katastrofeja, eikä pienviljelijän palstauskottavuus kestä kolmatta takaiskua.

Nyt on jo ehdotettu riisinviljelijäksi ryhtymistä!

©2016 ChiliPark
palstaviljely, viljelypalsta, puutarha, lavakaulus, #palstaviljely, #viljelypalsta, #puutarha, #lavakaulus