25.1.2013

Alastoman chilit

Käynnistin oman chilikauteni kasvatuspaketilla, joka on ostettu jostain Lontoon HomeBasesta kolmella punnalla. Joitain muitakin chilivirityksiä on menossa, mutta ne ovat kaikki vaiheessa. Tämä projekti mahtuu vielä varattuun, tarkkaan rajattuun kasvatustilaan.

Olen nähnyt näitä Alastoman Kokin oheistuotteita myytävän Suomessakin, mm. Plantagenissa. Olisiko niissä ollut jotain rehunkasvatusjuttuja. Tämä on ihan rehellinen chilinkasvatuslaitos, lisätään vain vesi.

Pakkaus itsessään on sisältä muovitettu kasvatusastia. Lisäksi se sisältää kuusi kiekkoa ja siemenet, sekä viljeltävien lajikkeiden "hautakivet". Toivottavasti ne eivät ole enne; "Här vilar Devils Brew och Hungarian Black".

Mukana tulevat kiekot laitetaan istutuslokeroihin, viljelyastiaan kaadetaan vettä. Muutaman minuutin odottelun jälkeen chiliplantaasi on istutusvalmis. 

Kasvualusta on kookoskuitua, kookospähkinän kuoresta valmistettua purua. Kookoskuitu ei sisällä ravinteita, ja sen kanssa pulaaminen on erittäin sotkuista puuhaa. Olen kerran aikaisemmin kokeillut kasvattaa chilejä kookoskuidussa, huonolla menestyksellä. Säiliöruukkuun sitä ei kannata laittaa sen koostumuksen takia. Kuitu tunkeutuu helposti vesitilaan.

Sitten vain sekkari käyntiin ja Prismaan ostamaan chilisäilykkeille purnukoita. Riittäisikö kymmenen purkkia ensisadolle?

ChiliPark 2013