15.1.2013

Hiljaiset sillat


Etsin kuva-arkistostani jotain chiliin liittyvää kuvaa. Totesin, etten en ole muistanut kopioida jossain muistikortissa olevia kuvia arkistoon. Aloin etsimään muistikorttia, huomasin etsiväni telaa jolla saisin vedettyä tapettiliimat seinään. En löytänyt, mutta löysin lauantaina etsinnän kohteena olleen tapettiveitsen.

Muistihäiriöisen päivät kuluvat etsiessä tavaroita. Tela löytyi pienellä avustuksella. Muistikortin löysin, kun etsin jotain muuta. On turha ihmetellä, miksi remonttipuuhani kestävät... Yli puolet ajastani kuluu aina tavaroiden etsimiseen.

Kun en enää muistanut mihin tarvitsin chiliaiheista kuvaa, selasin muistikortilla olleet kuvat läpi. Poimin sieltä muutaman silta-aiheisen kuvan. Olen siltabongari!

Suomi ei ole siltabongarin luvattu maa. Täällä sillat ovat arkkitehtuuriltaan köyhiä. Tältä istumalta osaan mainita kaksi suomalaista erikoisempaa siltaa; toinen on Rovaniemellä, olisiko "Jätkänkynttilä", ja toinen Heinolaan menevän tien varrella.

Ihan aina ei selvinnyt, mihin nuo suuret hökötykset siltarakennelmien päällä oli tarkoitettu. Usein kyseessä oli kuitenkin nostosilta. Koko siltakansi nostettiin ylös laivaliikenteelle.

Helsingistä löytyy yksi nostosilta, Lauttasaaresta. Lauttasaaren vanha silta on saranamallinen, siinä siltakansi nostetaan pystyyn. Kuopiossa taitaa olla vielä kääntösilta, ainakin viimeksi kun ajettiin ohi.

Ihmisen tekemät suuret rakennelmat ovat kiehtovia.
ChiliPark 2013