14.7.2012

Perunavarkaita

Plantaasilla on punaisiin karviaismarjoihin iskenyt keväällä joku tauti. Karviaispistin voisi saada aikaiseksi tälläistä tuhoa, mutta niiden toukkia ei pensaissa näy.

Katsastin lähiympäristön karviaistilanteen, sama juttu kaikilla. Vihreitä karviaisia ei näytä vaivaavan mikään. Nyt ei ole punaisten karviaisten vuosi. Puskat muistuttavat orjantappuraa. Lehtiä niihin on alkanut ilmestymään pikkuhiljaa. Toivottavasti tauti ei ole krooninen.

Perunoita pitää varastaa hehto, jotta pääsee edes jonkinmoiselle osingolle. Muutaman varren ylösnostaminen on paitsi kannattamatonta, niin ärsyttävää. Jos on päättänyt ryhtyä harjoittamaan perunavarkaan ammattia, niin pitää tyhjentää rohkeasti koko perunamaa, ja viedä perunanvarret mukanaan. Jää kummallekin osapuolelle parempi fiilis. Perunanvarsia kun ei saa kompostoida, niin onhan se epäreilua että varas saa perunat, ja kasvattajan vaivanpalkaksi jää varsien tuhoaminen.

Van Gogh-perunan kukka
Viljelypalstoilta on varastettu aina. Jotenkin tuntuu, että viljelypalstoilta varastamisesta on tulossa muoti-ilmiö. Jos trendi leviää kauppoihin, niin juoksukalja saa seurakseen juoksuperunat, juoksuporkkanat jne.

Suomalaisista tulee taas juoksukansa!

Takaiskuja ja pettymyksiä lievittää viljelypalsta-alueella kasvavien jasmiinien huumaava tuoksu.
( Jasmiini = Jasmike; Chilivaarin huom.) Kyseessä on siis puistojasmike.

Kuulun siihen ihmisryhmään joille aurinko antaa. Onneksi, sillä en pidä auringon ottamisesta. Perheessä on kuitenkin auringonpalvojia, joten patiolle pitää jättää suosiolla tilaa. Muutoin täyttäisin sen kasvatuksillani.

Kaasugrilli alkaa olla jo ahtaalla. Grillaamiseen on pihalla erikseen Weberin hiiligrilli, jota suosittelen lämpimästi, vaikkakin sen käynnistäminen on vaivalloisempaa.

Ebb & Flood toimii ulkona kohtuullisesti. Siinä olevat kasvit, Limón ja Jalapeño Conchos, kukkivat hyvin. Ebb&Floodin resossa on vielä yli 3 mS lannoitevesi, johon lisäsin ruusulannoitetta kukkimista nopeuttamaan.

Limón
Jalapeño Conchos
Oma suosikkichilini on jo pitkään ollut Lemon Drop. Olen kasvattanut sitä harrastuksen alusta alkaen. Lemon Dropin maku on hieman sitruunainen, poltetta ei ole liikaa. Lemon Drop sopii hyvin amppelikasvatukseen.

Lemon Drop
Lemon Drop
ChiliPark 2012