12.5.2020

Kasteluallas

Parhaat kasvihuoneet
Helsinki 11.05.2020 12:53
Taivas mättää räntää...

Ilotalossa palaa lamppu merkiksi siitä, että lämmitys on mennyt päälle. Koleasta säästä huolimatta kasvihuoneen suojissa olevat taimet eivät ole moksiskaan. Nostin hieman termostaatin lämpöastetta, yöksi on luvattu pakkasta. Nyt alin lämpötila on pysynyt 12 asteessa.

Olen varautunut kesän kasvatuksiin kastelualtain, joiden päälle tulee multa-, tai kasvatussäkki.

Kasteluallas

Vanhanmallinen kasteluallas oli tukevaa muovia ja isokokoinen. Sen päälle mahtuu melko hyvin kasvatussäkki (70 litraa), jos sellaista haluaa käyttää. Uusi kasteluallas onkin huomattavasti pienempi, ja niin heppoista muovia, että sen päälle ei uskalla kuin hengittämättä laittaa uuden kasvatussäkin (60 litraa). On päätetty säästää muovia, mikä voidaan joissakin piireissä tulkita ekoteoksi, joissakin...

Vanha tukeva malli on kestävä, ja sen käyttöikä pitkä. Uusi on niin heppoinen, että se ei tahdo kestää karheissa kourissa. Kevyt ja kompakti on hyvä, mutta tuotteen käyttöikäkin olisi.

Kasteluallas

Kulujen karsimisen kyllä ymmärtää, jos se sataisi myös kuluttajan laariin. Ostin vanhanmallisen kastelulaatikon viime kesänä tarjouksesta samaan hintaan kun uuden mallinen on nyt tarjouksessa. Pienellä kikkailulla hinta saadaan näyttämään siltä, että pudottamalla tuotantokustannukset minimiin, saa kuluttajakin siitä hyvää. Ehei, eihän se niin mene, ikinä.

Biolan kasteluallas

Kastelulaatikko/kasvusäkki idea on kuitenkin hyvä. Hentoisten kastelulaatikoiden päälle pistän hentohintaiset tarjousmultasäkit, ja teen niihin varastolannoitukset itse. Lannoittaminen ei ole mikään ongelma, mutta kastelu sitoo joko puutarhuria tai henkilökuntaa. Eikä henkilökuntaa ole.

Biolan kasteluallas

Biolan kasteluallas

Kaikki Ilotalossa olevat taimet eivät mahdu sinne jäämään. Alustavan suunnitelman mukaan Ilotaloon jää;
2x chili
2x runkotomaatti
2x kirsikkatomaatti
2x kasvihuonekurkku

Näistä voin poiketa ylöspäin, kunhan näen lopullisen istutustilan. Romukertymältä se on rajaantunut Ilotalon itäsiipeen.

Juliana kasvihuone

ChiliPark 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti