17.5.2019

Kallaa kestää


Jos on pienikin piha, on sinne hyvä olla olemassa portti, toimiva sellainen. Hyvin palvellut vanha pihaporttimme sanoi sopimuksensa irti. Kallaa odotellessa löytyi aikataulusta sopiva rako uudelle projektille.


Sopiva pihaportti löytyi honkkarista, puoleen hintaan. Ei meitä lähinnä olevasta, vaan Porvoosta, jonne tästä on matkaa reilu 50 km. Ihmettelen tätä nykypäivän menoa. Netistä on mahdollista tilata vaikka norsun, ja se toimitetaan kotiovelle. Mutta yhtä pihaporttia ei saa honkkarista tilattua, sillä se on poistotuotteena.

Syy siihen, miksi porttikauppa ei ole käynyt ja portit ovat joutuneet alelaariin on, että kaikki portit ovat Porvoon myymälässä, ja ne pitää sieltä hakea. Myynnin kannalta olisi parempi jos honkkari sijoittaisi tuotteita kaikkiin myymälöihin, eikä isoa kasaa yhteen. Kun kuljetus muuttui logistiikaksi, kaikki alkoi mennä päin P:tä.

Honkkari ei ole tässä asiassa yksin. Odottavaan projektiin on tarvis 50 millisen salaojaputken liitosholkkeja x 4. Lähellä olevasta K-Raudasta niitä löytyi kaksi, Kirkkonummelta 22. Muualta; nada.

Piti keksiä muuta asiaa Porvooseen, ettei ilma pilaannu yhden puolihintaisen portin takia. Pari kirpparia ja lounas Zum Beisbiel ravintolassa tasoitti portinhakureissusta aiheutuneen hiilijalanjäljen.

weber

Pienpuutarhurin pomo on aina yhtä innokas rautakauppaanlähtijä, tietäen että porttiurakassa tarvitaan erinäisiä tykötarpeita; neljä pilariharkkoa, säkki kuivabetonia, kolme säkkiä kivituhkaa ja kasa reikäkiviä porttipoluksi.

k-rauta


Kallaa kestää odottaa. Ilotalossa kallat kesti hallat, ja ovat osoittaneet ensimmäiset elonmerkit.


Viiden sentin istutussyvyydestä kallat työntävät päivänvaloon versojaan. Tervetuloa!

©2019 ChiliPark
 #pihaportti #kalla #viherpiha #siistipiha #asuminen #ilotalo pihaportti, kalla, viherpiha, Siisti Piha, asuminen, Ilotalo